Είναι αλήθεια ότι η νέα μεσαία τάξη της Κίνας απολαμβάνει τις επισκέψεις στα περιβόητα αξιοθέατα της Γηραιάς Ηπείρου, όπως ο Πύργος του Αϊφελ. Οι Κινέζοι τουρίστες, ωστόσο, έχουν δημιουργήσει τη δική τους ξεχωριστή, διαδρομή μέσα στα κράτη της Ευρώπης, η οποία διαμορφώθηκε βάσει των δικών τους πολιτιστικών και ιστορικών κριτηρίων. Ως εκ τούτου, τοποθεσίες παντελώς αδιάφορες για τον μέσο Ευρωπαίο, όπως η Βερόνα, το Λουξεμβούργο και το όρος Τίτλις στην Ελβετία, έχουν αποκτήσει τεράστια φήμη στην Κίνα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ».

Η μεγάλη περιοδεία των Κινέζων στην Ευρώπη ξεκινάει συνήθως από τη Γαλλία – τη χώρα που συνδυάζει όλες τις θεμελιώδεις αρετές της Γηραιάς Ηπείρου: την Ιστορία, τον ρομαντισμό, την πολυτέλεια και την ποιότητα. Παριζιάνικα καταστήματα, όπως αυτό της Louis Vuitton, θεωρούνται σημαντικές στάσεις. Εξ ου και στο κεντρικό κατάστημα της συγκεκριμένης εταιρείας υπάρχουν πωλητές που μιλούν μάνταριν. Από τη Γαλλία, τα γκρουπ τον Κινέζων τουριστών μετακινούνται προς την Ιταλία, σταματώντας πολλές φορές στα καζίνο του Μονακό ή της Νίκαιας. Η Βενετία και η Ρώμη αποτελούν κλασικούς προορισμούς για κάθε τουρίστα, αλλά οι Κινέζοι περνούν και από τη Βερόνα. Ο λόγος; Μια έπαυλη του 13ου αιώνα, για την οποία λέγεται ότι σχετίζεται με το πασίγνωστο ρομάντζο του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας. Το εν λόγω έργο του Σαίξπηρ λατρεύεται, κυριολεκτικά, στην Κίνα, όντας ένα από τα πρώτα ξένα έργα που μεταφράστηκαν στα μάνταριν.

Από την Ιταλία μεταβαίνουν στη Γερμανία, όπου η Βόννη και η Τριέστη είναι γι’ αυτούς εξίσου σημαντικές με το Βερολίνο ή την Kολωνία. Για τους Κινέζους Βόννη σημαίνει Μπετόβεν και Τριέστη, Καρλ Μαρξ. Από εκεί μεταφέρονται -συνήθως οδικώς- στις φημισμένες για τις σοκολάτες τους Βρυξέλλες και στο Λουξεμβούργο, όπου φωτογραφίζονται μαζικά έξω από το παλάτι του Μεγάλου Δούκα.

Εξαιρουμένων των λιγοστών που ταξιδεύουν στη Βρετανία, η ευρωπαϊκή περιοδεία των περισσότερων ολοκληρώνεται στη Λουκέρνη της Ελβετίας.