Μια φριχτή υπόθεση απασχολεί τις αρχές της Βραζιλίας, καθώς ένας γιατρός κατηγορείται ότι σκαρφάλωσε στο στομάχι εγκύου κατά τη διάρκεια τοκετού και στη συνέχεια αποκεφάλισε το κεφάλι του μωρού, σε μια προσπάθεια να το τραβήξει έξω.

Σύμφωνα με την dailymail.co.uk, το περιστατικό σημειώθηκε στο Hospital das Clinicas da UFMG, στη γειτονιά Santa Efigenia του Belo Horizonte, όπου γέννησε η 34χρονη Ranielly Santos.

Τόσο η μητέρα, όσο και ο πατέρας που παρακολουθούσε τον τοκετό, υποστηρίζουν ότι το κορίτσι ήταν ζωντανό όταν άρχισε να βγαίνει. Ωστόσο, ο γιατρός φέρεται να σκαρφάλωσε στο στομάχι της για να βγάλει το μωρό, με αποτέλεσμα να το αποκεφαλίσει.

Μάλιστα, οι γονείς ανέφεραν πως η διοίκηση του νοσοκομείου τους ενημέρωσε πως προτίθεται να καλύψει τα έξοδα της κηδείας, ενώ φέρεται να τους είπε ότι το παιδί «θα πέθαινε ούτως ή άλλως», λόγω πνευμονικής βλάβης.

Έτσι, έκαναν καταγγελία στην Αστυνομία και ζητούν διερεύνηση και της τελευταίας πληροφορίας για την υγεία του παιδιού, καθώς ανέφεραν ότι ενημερώθηκαν σχετικά μετά τον θάνατο του μωρού και όχι νωρίτερα.

Από την πλευρά της, η διοίκηση της νοσοκομειακής μονάδας είπε ότι η γέννηση του παιδιού ήταν πρόωρη στις 30 εβδομάδες και ισχυρίστηκε ότι η μητέρα είχε «αυξημένη αρτηριακή πίεση και γενικευμένο οίδημα». Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, το ιατρικό προσωπικό επέλεξε την πρόκληση τοκετού. Η διοίκηση του νοσοκομείου επιβεβαίωσε ότι η ομάδα κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για να εγγυηθεί τη ζωή της εγκύου και ότι δεσμεύεται να δώσει διευκρινήσεις για όλα.