Την αποχώρησή του από τον πρωθυπουργικό θώκο, λέγοντας πως έχει έρθει η ώρα για νέα πρόσωπα να αναλάβουν τα «ηνία» της ηγεσίας
και για τον ίδιο να στραφεί προς τον επιχειρηματικό τομέα, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου Μίλο  Τζουκάνοβιτς.

Στα 48 του χρόνια, ο Τζουκάνοβιτς  κατέχει τον τίτλο του μακροβιότερου πολιτικού ηγέτη στα Βαλκάνια.

Κύκλοι του χώρου της αντιπολίτευσης στο Μαυροβούνιο υποστηρίζουν ότι η παραίτηση Τζουκάνοβιτς- αν και είχε ουσιαστικά προαναγγελθεί από τον ίδιο- είναι αποτέλεσμα είτε πιέσεων να αποχωρήσει είτε κάποιου είδους συμφωνία με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε σχέση με την υπόθεση της λαθρεμπορίας τσιγάρων, στην οποία ενεπλάκη το όνομά του.

Στενός συνεργάτης του ωστόσο τόνισε στο πρακτορείο «Xinhua» πως τίποτα από τα όσα υποστηρίζουν οι κύκλοι αυτοί δεν ισχύει.

Ο στενός συνεργάτης του απερχόμενου πρωθυπουργού του Μαυροβουνίου είπε ακόμη ότι ο Τζουκάνοβιτς έχει κουραστεί από τη συνεχή παρουσία και δράση του στον πολιτικό στίβο μιας μικρής χώρας κι επιθυμεί να αναρριχηθεί ψηλότερα στον κόσμο των επιχειρήσεων.

Ο Μίλο Τζουκάνοβιτς ανήλθε στο πολιτικό προσκήνιο στις αρχές της δεκαετίας του 1990, ως στενός συνεργάτης του εκλιπόντα προέδρου της Γιουγκοσλαβίας, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, αλλά στην πορεία άλλαξε τροχιά και πρωτοστάτησε στην ανεξαρτητοποίηση της χώρας του από την ένωση με τη Σερβία και την ένταξή της σε δυτική τροχιά.