Η ιταλική αστυνομία έχει βάλει στο… μικροσκόπιο των ερευνών της τις πρώην ερωμένες του αρχιμαφιόζου της Κόζα Νόστρα, Ματέο Μεσίνα Ντενάρο, για να εξακριβωθεί αν τον βοήθησαν να αποφύγει τη σύλληψη για τρεις δεκαετίες, προτού του περάσουν χειροπέδες τον περασμένο μήνα.

Μεταξύ αυτών είναι και δύο γυναίκες που από την πόλη Καμπομπέλο ντι Ματσάρα στη Σικελία όπου ο capo της Κόζα Νόστρα ζούσε για μήνες με ψεύτικο όνομα. «Μια από αυτές αρνείται καν πως τον γνώριζε, ενώ η άλλη τον περιγράφει ως έναν πολύ ευγενικό άνθρωπο», είπε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ο 60χρονος Μεσίνα Ντενάρο θα κληθεί να εκτίσει πολλαπλές ισόβιες καταδίκες για τους φόνους περίπου 50 ατόμων, συμπεριλαμβανομένων δύο δικαστών και του 12χρονου γιου ενός πληροφοριοδότη. Το παιδί πρώτα στραγγαλίστηκε κι έπειτα οι μαφιόζοι πέταξαν το σώμα του σε οξύ.

Αφού εντόπισαν και συνέλαβαν τον Μεσίνα Ντενάρο, οι αστυνομικοί βρήκαν στο τηλέφωνό του αποθηκευμένα τα νούμερα διαφόρων γυναικών και γυναικεία ρούχα στο διαμέρισμα όπου διέμενε. Στο σπίτι του υπήρχε επίσης αφίσα του Μάρλον Μπράντο από την ταινία «Ο Νονός», διάφορα πλαστά έγγραφα και ένα πιστόλι.

«Θα σε αγαπώ για πάντα»

Στο πλαίσιο των ερευνών, η αστυνομία έψαξε το σπίτι της Μαρία Μέζι, 57χρονης πρώην ερωμένης του αρχιμαφιόζου. Η γυναίκα τη δεκαετία του 1990 είχε μπει στη φυλακή επειδή τον έκρυψε από τις αρχές και τώρα υπάρχουν υποψίες πως τον βοήθησε και πάλι.

Γράμματα που είχαν δει τότε το φως της δημοσιότητας ανέφεραν: «Είσαι ό,τι πιο όμορφο υπάρχει», του έγραφε η Μέζι και συνέχισε: «Σε αγαπώ και θα σε αγαπώ για πάντα».

Η Μέζι φέρεται να ήρθε σε επαφή με τον Μεσίνα Ντενάρο μέσω του αδερφού της που είχε σχέσεις με την Κόζα Νόστρα. Τον έκρυψε σε διαμέρισμα της πόλης Μπαγκέρια κοντά στο Παλέρμο, από όπου ο αρχιμαφιόζος ξέφυγε όταν έλαβε την πληροφορία πως η αστυνομία πλησιάζει στη σύλληψή του. Τότε στο διαμέρισμα είχαν βρεθεί σαμπάνια, χαβιάρι, κονσόλα video games.

Προτού ξεφύγει εκ νέου από τις αρχές το 1993, ο Μεσίνα Ντενάρο, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ σκότωσε τον υπεύθυνο ενός ξενοδοχείου όταν υποπτεύθηκε πως έβλεπε ερωτικά μια ρεσεψιονίστ που άρεσε και σ’ εκείνον. Το 2003, όσο ήταν στη Βενεζουέλα, η αστυνομία έλαβε πληροφορίες πως είχε στη συντροφιά του καλλονές.

Η φωτογραφία κάτω από το μαξιλάρι και το όργιο

Το 1995, η Φράνκα Αλάνια, μια άλλη γυναίκα από την Σικελία με την οποία ο Μεσίνα Ντενάρο είχε κρυφά ερωτική σχέση, γέννησε την κόρη τους, την οποία δεν έχει γνωρίσει ποτέ στη ζωή του. Ο συγγραφέας Τζάκομο Ντι Τζιρόλαμο που έγραψε το βιβλίο «Ο Αόρατος» για τον capo, ανέφερε πως ενώ η Αλάνια μεγάλωνε την κόρη τους κοιμόταν με τη φωτογραφία του αρχιμαφιόζου κάτω από το μαξιλάρι της.

Την περασμένη Τρίτη (31/1) τα ιταλικά ΜΜΕ ανέφεραν πως υπό την ψευδή του ταυτότητα ο Μεσίνα Ντενάρο συμμετείχε σε όργιο στο Παλέρμο όπου παρόντες ήταν πολιτικοί, αστυνομικοί, γιατροί, δικηγόροι και ιερόδουλες. Η ιταλική αστυνομία αρνήθηκε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα.