Ο ηγέτης του Κρεμλίνου Βλαντίμιρ Πούτιν θα προβεί σε μια σημαντική ανακοίνωση σε μια συνεδρίαση του υπουργείου Άμυνας την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης. «Περιμένουμε σημαντικές δηλώσεις», δήλωσε ο Pavel Sarubin, παρουσιαστής της εκπομπής “Moscow.Kremlin.Putin”, στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα WGTRK την Κυριακή, σύμφωνα με την Handelsblatt. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο Πούτιν θα προεδρεύσει στην ετήσια διευρυμένη συνεδρίαση του υπουργείου Άμυνας.

Η ακριβής ημερομηνία της συνάντησης δεν είναι ακόμη γνωστή. Ωστόσο, ο Πούτιν αναμένεται στο Μινσκ τη Δευτέρα για συνομιλίες με τον Λευκορώσο ηγέτη Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Σε κυβερνητική συνεδρίαση την περασμένη εβδομάδα, ο ηγέτης του Κρεμλίνου είχε ήδη απαιτήσει την προσαρμογή των σχεδίων εξοπλισμών. Θεωρείται πιθανό ότι ο 70χρονος θα συνεχίσει να προωθεί τη μετατροπή της δικής του οικονομίας σε πολεμική οικονομία, καθώς τα δικά του στρατεύματα συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα εφοδιασμού κατά τη διάρκεια του επιθετικού πολέμου κατά της Ουκρανίας.

Λόγω των συνεχιζόμενων δυσκολιών στον πόλεμο, ο Πούτιν έχει αποφύγει σε μεγάλο βαθμό το θέμα τις τελευταίες εβδομάδες και επίσης ακύρωσε την παραδοσιακή ετήσια συνέντευξη Τύπου λίγο πριν από τα Χριστούγεννα.