Ρώσοι και αμερικανοί αξιωματούχοι προχώρησαν σε μυστικές συνομιλίες στην Άγκυρα τη Δευτέρα (14/11), ανέφερε η ρωσική εφημερίδα Kommersant, επικαλούμενη μη κατονομαζόμενη πηγή, εν μέσω μεγάλης έντασης μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Όπως μεταδίδει το Reuters, Τούρκος αξιωματούχος αρνήθηκε να σχολιάσει, ενώ το Κρεμλίνο είπε ότι δεν μπορούσε ούτε να επιβεβαιώσει ούτε να διαψεύσει την αναφορά.

Τα στοιχεία παρακολούθησης πτήσεων έδειξαν ότι ένα ρωσικό κυβερνητικό αεροσκάφος έφτασε στην Άγκυρα από τη Μόσχα σήμερα το πρωί.

Ο Γιορούκ Ισίκ, γεωπολιτικός αναλυτής στην εταιρεία συμβούλων Bosphorus Observer στην Κωνσταντινούπολη, είπε ότι το αεροσκάφος συνήθως χρησιμοποιείται μόνο από τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος αυτή τη στιγμή παρευρίσκεται σε μια σύνοδο κορυφής στο Μπαλί, και τον Σεργκέι Ναρίσκιν, επικεφαλής της υπηρεσίας ξένων πληροφοριών SVR.

Με την παρουσία του διευθυντή της CIA οι συζητήσεις

Ο διευθυντής της CIA, Μπιλ Μπερνς, συναντάται με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Ναρίσκιν, στην Άγκυρα, στο πλαίσιο μιας συνεχιζόμενης προσπάθειας των ΗΠΑ να επικοινωνήσουν με τη Ρωσία για τη διαχείριση του κινδύνου και να συζητήσουν τις περιπτώσεις «άδικα κρατούμενων πολιτών των ΗΠΑ», λέει εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας στο CNN.

«Ήμασταν πολύ ανοιχτοί σχετικά με το γεγονός ότι έχουμε κανάλια επικοινωνίας με τη Ρωσία σχετικά με τη διαχείριση του κινδύνου, ειδικά των πυρηνικών και των κινδύνων για τη στρατηγική σταθερότητα», είπε ο εκπρόσωπος και πρόσθεσε «Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, ο Μπιλ Μπερνς βρίσκεται σήμερα στην Άγκυρα για να συναντηθεί με τον ομόλογό του των Ρώσων υπηρεσιών πληροφοριών».