Κατηγορηματικά διαψεύδει ότι είναι εθισμένη στα ναρκωτικά η υπουργός Εσωτερικών της Σλοβενίας, Καταρίνα Κρέσαλ, έπειτα από τη δημοσίευση σε ιστολόγια και ανώνυμα φόρουμ στο ίντερνετ, φημών ότι το Νοέμβριο εισήχθη σε κλινική απεξάρτησης από ναρκωτικές ουσίες μετά τη λήψη υπερβολικής δόσης κοκαΐνης.

«Αν και το έχω διαψεύσει κατηγορηματικά, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, εξακολουθούν να διαδίδονται αβάσιμες ιστορίες ότι αντιμετωπίζω πρόβλημα με τα ναρκωτικά, κάτι που δημοσιεύθηκε και σε ορισμένα ΜΜΕ», ανέφερε η υπουργός Εσωτερικών της Σλοβενίας, σε δήλωση που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του Σλοβενικού Φιλελεύθερου Δημοκρατικού κόμματος (LDS), του οποίου είναι πρόεδρος.

Για να ενισχύσει τις δηλώσεις της ότι πρόκειται για ψεύδη, η κ. Κρέσαλ δημοσίευσε στο διαδίκτυο και έγγραφα του Νοσοκομειακού Κέντρου της Λιουμπλιάνας, από τα οποία προκύπτει ότι τα τελευταία δέκα χρόνια μόνο δύο φορές έκανε χρήση των ιατρικών υπηρεσιών, μία για εξάρθρωση ώμου και μία για οφθαλμολογικό έλεγχο.

Η διάδοση ιστοριών που δεν επιβεβαιώνονται για διαφθορά, εξάρτηση από ναρκωτικά και για προσωπικά ζητήματα ορισμένων πολιτικών, τα τελευταία χρόνια στη Σλοβενία, θεωρούνται συστατικό στοιχείο μάχης μεταξύ εκπροσώπων της πολιτικής ελίτ, μέσω ίντερνετ και ορισμένων ΜΜΕ.