Το βίντεο ενός Βραζιλιάνου στρίπερ ο οποίος χόρευε γυμνός διέκοψε την τηλεματική κατάθεση του προέδρου του Περού, Πέδρο Καστίγιο, καθώς ο ηγέτης της χώρας ερευνάται για υπόθεση διαφθοράς.

«Δείχνουν… περίεργες εικόνες», είπε ο εισαγγελέας Σαμουέλ Ρόχας καθώς το υλικό του Βραζιλιάνου στρίπερ, Ρικάρδο Μίλος, παρουσιάστηκε στις οθόνες στην διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.

Το αναπάντεχο περιεχόμενο μεταδόθηκε ζωντανά τη στιγμή που ο Ρόχας υπογράμμιζε τους λόγους για τους οποίους ο Καστίγιο θα έπρεπε να ερευνηθεί για διαφθορά. Η αναμετάδοση της ακροαματικής διαδικασίας γινόταν μέσω του καναλιού της δικαιοσύνης του Περού, με το… αποκαλυπτικό βίντεο του Μίλος να γίνεται viral στη συνέχεια μέσω των social media.

Όσον αφορά την υπόθεση διαφθοράς, δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Περού εξετάζει το ενδεχόμενο για το αν θα βάλει στο αρχείο την έρευνα ή για το αν θα συνεχιστεί. Οι αρχές αναζητούσαν στοιχεία για το αν ο Πέδρο Καστίγιο ήταν ο ιθύνων νους πίσω από σχέδιο διαφθοράς που εμπλέκει και τον πρώην υπουργό Μεταφορών και Τηλεπικοινωνιών, Χουάν Σίλβα, ο οποίος κρύβεται.

Η νομική ομάδα του προέδρου του Περού προσπαθεί να αποτρέψει τις εισαγγελικές αρχές από το να του κάνουν καίριες ερωτήσεις για την υπόθεση διαφθοράς που είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή (17/6).

Το βίντεο του Ρικάρδο Μίλος φάνηκε μέσα από το προφίλ του χρήστη Μπέντζι Εσπινόσα, μέλος της ομάδας υπεράσπισης του Καστίγιο, προκαλώντας προσωρινή διακοπή της διαδικασίας. Ο Εσπινόσα αρνήθηκε πως ήταν ο υπεύθυνος για τη μετάδοση του βίντεο και δήλωσε πως έπεσε θύμα «ηλεκτρονικού εγκλήματος».

«Το βίντεο παρουσιάστηκε ξαφνικά και δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι προήλθε από τον δικό μου λογαριασμό, το οποίο διαψεύδω κατηγορηματικά», είπε ο Εσπινόσα στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Ο δικηγόρος πρόσθεσε πως κατέθεσε παράπονο προς τον δικαστή και υποστήριξε ότι το περιστατικό «αποδεικνύει περίτρανα ότι το σύστημα είναι ευάλωτο».