Η Ρωσία μπορεί να εξαπολύει σφοδρή επίθεση στην ανατολική Ουκρανία και να κερδίσει έδαφος σταδιακά, σύμφωνα με τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, όμως ο Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε εντολή κατατόμησης του Αλεξάντρ Ντβορνίκοφ από τη διοίκηση των ρωσικών δυνάμεων, γνωστού και ως «χασάπη της Συρίας».

Σύμφωνα με τον «The Kyiv Independent», ουκρανική ομάδα ανάλυσης πληροφοριών διέρευσε την πληροφορία ότι ο Ντβορνίκοφ δεν διοικεί πλέον τα στρατεύματα στην Ουκρανία, χωρίς όμως να αποκαλύπτονται περισσότερες λεπτομέρειες που να αφορούν τους λόγους της απομάκρυνσης.

Παράλληλα, ο «The Kyiv Independent» σημείωσε ότι η ηγεσία της διοίκησης των ρωσικών δυνάμεων περνάει στα χέρια του στρατηγού Γκενάντι Ζίντκο, πρώην αρχηγού της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας της Ρωσίας και αναπληρωτή υπουργού Άμυνας.

Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους, ο ρωσικός στρατός έχει εξαπολύσει τα τελευταία 24ωρα σφοδρούς βομβαρδισμούς από την Μαύρη Θάλασσα προς ουκρανικές αστικές και στρατιωτικές υποδομές.

Χαρακτηριστικά, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας Αλεξάντρ Μοτουζιάνικ, δήλωσε ότι «ιδιαίτερα από την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας ένα μικρό πυραυλοφόρο πολεμικό εκτόξευσε τουλάχιστον έξι θαλάσσιους πυραύλους πλεύσης τύπου Kalibr και ρωσικά βομβαρδιστικά Tu-22M3 μακράς εμβέλειας εκτόξευσαν τουλάχιστον 10 πυραύλους X-22 , θέτοντας στο στόχαστρο περιοχές του Κιέβου, του Λβίβ και του Μικολάιφ».