Στο τέλος της φτάνει η πολύκροτη δίκη του Τζόνι Ντεπ και της Άμπερ Χερντ. Η απόφαση του δικαστηρίου αναμενόταν χθες όμως οι ένορκοι συνεδριάζουν από την Παρασκευή, και η τελική ετυμηγορία αναμένεται αργότερα μέσα στη μέρα. Ύστερα από την ασυμφωνία των 7 ενόρκων, την περασμένη εβδομάδα αναμένεται να εκδοθεί σήμερα, στη Βιρτζίνια η απόφαση. Για 6 εβδομάδες, η δίκη προβαλλόταν σε ζωντανή σύνδεση και κατάφερε να γίνει το… απόλυτο ριάλιτι.

Να σημειωθεί πως έξω από το δικαστήριο, καθημερινά συγκεντρωνόντουσαν θαυμαστές τόσο του Τζόνι Ντεπ όσο και της Άμπερ Χερντ για να δηλώσουν την στήριξη τους στους δυο ηθοποιούς.

Οι δυο πλευρές έχουν έρθει σε σύγκρουση πολλές φορές κατά τη διάρκεια της δίκης. Τι υποστηρίζουν όμως;

Η πλευρά της Άμπερ Χερντ

Δικαστήριο Τζόνι Ντεπ και Άμπερ Χερντ

Η πλευρά της Άμπερ Χερντ υποστηρίζει ότι ακόμα κι αν μία από τις καταγγελίες που έκανε κατά του πρώην συζύγου της, ευσταθεί τότε ο Τζόνι Ντεπ πρέπει να καταδικαστεί τονίζοντας πως σε μια ενδεχόμενη καταδίκη του ηθοποιού θα δοθεί το δικαίωμα σε γυναίκες οι οποίες υφίσταται ενδοοικογενειακή βία, να βγουν να μιλήσουν και να ακουστεί η φωνή τους.

Η πλευρά του Τζόνι Ντεπ

Δικαστήριο Τζόνι Ντεπ και Άμπερ Χερντ

Η πλευρά του Τζόνι Ντεπ λέει πως από την στιγμή που η Άμπερ Χερντ λέει ψέματα (κατά τη διάρκεια της δίκης, καταρρίφθηκαν ορισμένα από τα λεγόμενα της) και η πρώτη τροπολογία του Συντάγματος των ΗΠΑ δεν προστατεύει τους ανθρώπους που συκοφαντούν, έχει «χτυπηθεί» το επαγγελματικό κύρος του και απαιτεί αποζημίωση ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πώς ξεκίνησε ο δικαστικός Γολγοθάς

Δικαστήριο Τζόνι Ντεπ και Άμπερ Χερντ

Ο δικαστικός Γολγοθάς του Τζόνι Ντεπ και της Άμπερ Χερντ ξεκίνησε μετά το διαζύγιο του άλλοτε αγαπημένου ζευγαριού, όταν εκείνη έγραψε ένα άρθρο στη Washington Post, το 2018 όπου περιέγραφε τον εαυτό της ως δημόσιο πρόσωπο που αντιπροσωπεύει την ενδοοικογενειακή βία. Αν και δεν κατονόμαζε τον Τζόνι Ντεπ, εκείνος τη μήνυσε για συκοφαντική δυσφήμηση αρνούμενος πως την έχει χτυπήσει. Στην συνέχεια η Χερντ, έκανε κι εκείνη μήνυση με την σειρά της ζητώντας 100 εκατομμύρια δολάρια έπειτα από δηλώσεις του δικηγόρου του Ντεπ πως η ηθοποιός ψεύδεται.

Τι θα συμβεί αν χάσει τη δίκη η Άμπερ Χερντ

Τι θα συμβεί όμως αν χάσει τη δίκη η Άμπερ Χερντ και κατηγορηθεί για ψευδορκία; Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής Στούντιο 4, και όπως αναφέρει η δικαστική συνήγορος Κάθριν Λαζάρντο, η ψευδορκία στη Βιρτζίνια θεωρείται κακούργημα πέμπτης τάξης κι έτσι μπορεί να υποβιβαστεί σε πλημμέλημα άρα δεν κινδυνεύει με φυλάκιση. Είναι στην διακριτική ευχέρεια του δικαστηρίου το οποίο θα κρίνει αν θα πρέπει να καταβάλλει την αποζημίωση των 50 εκατομμυρίων δολαρίων στον Τζόνι Ντεπ. Υπάρχει όμως και η περίπτωση οι ένορκοι να μην πειστούν ούτε από τη μια πλευρά ούτε από την άλλη και να μην αποζημιωθεί κανείς τους.