Η κυβέρνηση των ΗΠΑ μελετά το τρέχον διάστημα το ενδεχόμενο να στείλει κάποιο από τα κορυφαία στελέχη της σε επίσημη επίσκεψη στο Κίεβο σε ένδειξη αλληλεγγύης προς την Ουκρανία μετά την εισβολή της Ρωσίας, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Reuters.

Πιθανόν θα πρόκειται είτε για τον υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν ή για τον υπουργό Άμυνας Λόιντ Όστιν, σύμφωνα με την πηγή. Θεωρείται μάλλον απίθανο να ταξιδέψει στην ουκρανική πρωτεύουσα ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, επισημαίνει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση, σύμφωνα με την πηγή του Reuters.

Θρίλερ με το καταδρομικό Moskva, τη ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου

Σοβαρές ζημιές» υπέστη το κυριότερο πυραυλοφόρο καταδρομικό του στόλου της Μαύρης Θάλασσας του πολεμικού ναυτικού της Ρωσίας, το Moskva («Μόσχα»), αφού ανατινάχθηκε μέρος των πυρομαχικών στο κατάστρωμά του έπειτα από πυρκαγιά, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας που επικαλέστηκαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

«Λόγω πυρκαγιάς, στο Moskva σημειώθηκε έκρηξη πυρομαχικών που μετέφερε. Το πλοίο έχει υποστεί σοβαρή ζημιά. Το πλήρωμα εκκενώθηκε», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων TASS, RIA Novosti και Interfax.

Τα πρακτορεία δεν διευκρίνισαν ποια είναι η θέση του καταδρομικού.

Ουκρανοί αξιωματούχοι υποστήριξαν νωρίτερα ότι το ρωσικό καταδρομικό χτυπήθηκε από πυραύλους κατά πλοίων επιφανείας Neptune. Η πληροφορία αυτή είναι αδύνατο να επιβεβαιωθεί με ανεξάρτητο τρόπο.