Ο υπουργός Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου, Γκραντ Σαπς, ανακοίνωσε ότι η είσοδος οποιουδήποτε ρωσικού αεροσκάφους στον εναέριο χώρο της χώρας θα θεωρείται ποινικό αδίκημα.

Όπως ανέφερε ο αξιωματούχος σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Twitter, η βρετανική κυβέρνηση θα έχει τη δυνατότητα πλέον να κατάσχει αυτά τα αεροσκάφη. «Θα πνίξουμε τη δυνατότητα των ακολούθων του Πούτιν να συνεχίσουν να ζουν κανονικά, ενώ χιλιάδες αθώοι άνθρωποι πεθαίνουν», έγραψε χαρακτηριστικά. Προφανώς κι αυτό το μέτρο προστίθεται στα όσα έχουν παρθεί κατά των Ρώσων ολιγαρχών.

Νωρίτερα, η Βρετανία ακολουθώντας και την ανακοίνωση των ΗΠΑ τόνισε ότι θα τερματίσει τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου και πετρελαϊκών προϊόντων μέχρι τα τέλη του 2022, ώστε να δοθεί αρκετός χρόνος στην αγορά και στις επιχειρήσεις για να βρουν εναλλακτικές λύσεις.

Οι εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου καλύπτουν το 8% της ζήτησης. «Η κυβέρνηση θα εργαστεί επίσης με τις εταιρείες μέσω μιας νέας «Δύναμης Κρούσης για το Πετρέλαιο» για να τις στηρίξει αυτήν την περίοδο ώστε να βρουν εναλλακτικούς παρόχους», είπε ο υπουργός Ενέργειας και Επιχειρηματικότητας Κουάσι Κουάρτενγκ.