Το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ, το τέταρτο σε κίνηση επιβατών στην Αγγλία, φαίνεται πως παρουσιάζει κενά ασφαλείας σύμφωνα με επίσημη έκθεση, η οποία διαπιστώνει ότι ξένοι ταξιδιώτες μπορούν να φύγουν από το αεροδρόμιο χωρίς να περάσουν από τον έλεγχο των υπηρεσιών μετανάστευσης.

«Διαπιστώσαμε ότι στο αεροδρόμιο υπάρχουν δύο ζώνες όπου οι ταξιδιώτες που έρχονται από το εξωτερικό και αλλάζουν πτήση, μπορούν να φύγουν από το αεροδρόμιο και να εισέλθουν στο βρετανικό έδαφος χωρίς να περάσουν από σημεία ελέγχου, τελωνείου ή υπηρεσίας μετανάστευσης», αναφέρει ο επιθεωρητής της βρετανικής υπηρεσίας συνοριακού ελέγχου Τζον Βάιν.

Το πρόβλημα αναφέρθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών, «αλλά δεν έχει διευθετηθεί» σχολιάζει ο ίδιος επισημαίνοντας ότι τα κενά ασφαλείας στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ πρέπει να αντιμετωπισθούν κατά προτεραιότητα.

«Οι αναγκαίες μετατροπές έγιναν ή γίνονται», ανακοίνωσε η βρετανική υπηρεσία συνοριακού ελέγχου, που υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικών.

«Η υπηρεσία είναι αποφασισμένη να ασφαλίσει τα σύνορα και να εμποδίσει την είσοδο στο βρετανικό έδαφος επικίνδυνων προσώπων και προϊόντων», αναφέρεται στην ανακοίνωση της υπηρεσίας.