Τέσσερα χρόνια πριν στήσει τη μηχανή του σε χώρους θανάτου και καταστροφής που έχουν γίνει πλέον τουριστικά αξιοθέατα, ο Ambroise Tézenas βρέθηκε στον απόηχο μιας ανθρώπινης καταστροφής.
Ο Γάλλος φωτογράφος βρέθηκε στην Σρι Λάνκα λίγο μετά το φονικό τσουνάμι το 2004, με χιλιάδες θύματα. «Τα δάκρυα όσων επέζησαν, έχουν χαραχτεί στη μνήμη μου», γράφει στο τελευταίο του βιβλίο.
Τέσσερα χρόνια αργότερα, το 2008, συνειδητοποίησε τους φόβους του: τουρίστες κατέφταναν στα σημεία της τραγωδία για να βγάλουν φωτογραφίες ή για να τιμήσουν τους νεκρούς.
Εντυπωσιασμένος από αυτό που παρακινεί τους ανθρώπους να επισκέπτονται ζώνες καταστροφών και θανάτου, ξεκίνησε ένα πρότζεκτ που διήρκεσε έξι χρόνια: επισκέφτηκε τέτοια μέρη όπου είχαν εκτυλιχθεί τραγωδίες, και που πλέον αποτελούν αγαπημένο τουριστικό προορισμό.
Χώρος μνήμης της γενοκτονίας στη Ρουάντα
Δωμάτιο ανακρίσεων στις φυλακές Karostas Cietums, στην Λετονία (λειτούργησε από το 1900 έως το 1997)-τώρα είναι ανοιχτή για τους τουρίστες
Εγκαταλελειμμένο διαμέρισμα στο Τσέρνομπιλ της Ουκρανίας
Πάρκινγκ στο Άουσβιτς
Αναμνηστική φωτογραφία έξω από σχολεία που καταστράφηκαν από σεισμό, στην Κίνα, στην πόλη Yingxiu. Κάτω από τα ερείπια, βρήκαν το θάνατο, εκατοντάδες παιδιά
Χωριό στη Γαλλία όπου οι Ναζί σφάγιασαν περί τους 642 κατοίκους
Άγαλμα του Λένιν στη Λιθουανία
Μνημείο στο Λίβανο
Το σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Τζον Κένεντι, στο Ντάλας του Τέξας
Μουσείο για τη γενοκτονία στην Καμπότζη