Η υπηρεσία Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος των Σκοπίων σφράγισε τα γραφεία τριών ημερήσιων εφημερίδων, των «Βρέμε» (Vreme) , «Σπίτς» (Spic) και «Κόχα ε Ρε» (Koha e Re), με αποτέλεσμα να μην κυκλοφορήσουν σήμερα. Και οι τρεις ανοίκουν στον όμιλο του επιχειρηματία Βέλια Ράμκοφσκι στις εγκαταστάσεις του οποίου πραγματοποιήθηκε φορολογικός έλεγχος την προηγούμενη Πέμπτη και οι οποίες σφραγίστηκαν με τη συνδρομή ισχυρής αστυνομικής δύναμης. Στο κτήριο του ομίλου συστεγάζονται ο μεγαλύτερος σε τηλεθέαση τηλεοπτικός σταθμός της ΠΓΔΜ, «Α1», οι τρεις ημερήσιες εφημερίδες, εκδοτική μονάδα και μονάδες τυποποίησης τροφίμων, όλες συμφερόντων του επιχειρηματία Ράμκοφσκι.

Οι διευθυντές και των τριών εφημερίδων ανακοίνωσαν ότι η κυκλοφορία των εφημερίδων αναστέλλεται μέχρι να αποσφραγιστούν τα γραφεία τους και κατηγόρησαν τις αρχές για προσπάθεια φίμωσης του Τύπου.

Το θέμα έλαβε και πολιτικές διαστάσεις, καθώς τα ΜΜΕ του ομίλου Ράμκοφσκι ασκούν σκληρή κριτική στην κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι, Η κυβέρνηση όμως, απέρριψε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του ομίλου και της αντιπολίτευσης ότι τα κίνητρα του φορολογικού ελέγχου που πραγματοποιήθηκε στις εταιρίες ήταν πολιτικά με στόχο την πίεση και τη «φίμωση» των ΜΜΕ του συγκεκριμένου ομίλου.