Τί δώρα ζήτησαν τα παιδιά από τον Άγιο Βασίλη για τα φετινά Χριστούγεννα; Η απάντηση είναι πιο απλή ότι μπορείτε να φανταστείτε, σύμφωνα με την Polar Post, μια εταιρία στο Γκλόστερσαϊρ του Ηνωμένου Βασιλείου που στέλνει περισσότερα από 20.000 γράμματα εκ μέρους του Άγιου Βασίλη κάθε χρόνο ως απάντηση στα αιτήματά των παιδιών.
Τα αρκουδάκια φέτος είχαν την τιμητική τους, λέει η Σάρλοτ Γουντ που άρχισε την επιχείρησή της το 2015. «Το οποίο το βρίσκω πως είναι μια μεγάλη ανακούφιση καθώς τα παιδιά έχουν σταματήσει να στέλνουν μεγάλες λίστες όσα θα ήθελαν και έχουν στραφεί σε πιο απλά αιτήματα», αναφέρει. Το «φαινόμενο», εξήγησε η Γουντ στους «The Times», εντάθηκε τα δύο τελευταία χρόνια λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. «Νιώθω πως ζητούν ασφάλεια και κάτι από τη μαγεία του Βόρειου Πόλου», πρόσθεσε.
Ωστόσο, η Γουντ αναφέρει πως η διαχείριση του ταχυδρομείου του Άγιου Βασίλη πολλές φορές χρειάζεται ιδιαίτερους διπλωματικούς χειρισμούς στις απαντήσεις προς τα μικρά παιδιά. Διότι μπορεί φέτος τα περισσότερα αιτήματα να ήταν για αρκουδάκια ή για ένα παιχνίδι, αλλά δεν λείπουν και οι πιο… εξεζητημένες απαιτήσεις.
Ένα 5χρονο αγόρι, για παράδειγμα, ζήτησε από τον Άγιο Βασίλη να του πάει δώρο έναν ζωντανό καρχαρία! «Γενικά», πρόσθεσε η Γουντ, «του ζητούν πολλά ζώα και κυρίως κουτάβια ή γατάκια. Απαντάμε, όμως, λέγοντας πως ο Άγιος Βασίλης έχει έναν αυστηρό κανόνα να μην επιτρέπει μικρά ζωάκια στο έλκηθρο γιατί η διαδρομή είναι πολύ δύσκολη και δεν θα περνούσαν καλά εκεί».
Κι ένα 7χρονο κορίτσι «σε κάθε Χριστούγεννα ζητάει από τον Άγιο Βασίλη ένα μαγικό ραβδί με πραγματικές μαγικές δυνάμεις και προσπαθούμε να κινηθούμε αναλόγως. Συνήθως αναφέρουμε πως τα μαγικά ραβδιά είναι για τους πραγματικούς μάγους και τις μάγισσες και είναι μονάχα εκείνοι που ξέρουν πως να τα χειρίζονται», τόνισε.
Πέραν, όμως, των δώρων, υποστηρίζει η Γουντ, αυτό που έχει καταλάβει μέσω της υπηρεσίας που παρέχει είναι πως το πιο σημαντικό δώρο για τα παιδιά είναι ο Άγιος Βασίλης να μην τα ξεχάσει. «Είναι μια πολύ σημαντική φιγούρα για εκείνα, μια δύναμη του καλού», καταλήγει.