Οργή έχει προκαλέσει στην Ινδία η δήλωση βουλευτή της αντιπολίτευσης για τους βιασμούς, ο οποίος μετά τον σάλο που προκλήθηκε αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη. «Υπάρχει ένα ρητό ότι όταν ο βιασμός είναι αναπόφευκτος, ξάπλωσε και απόλαυσέ τον» είπε ο ηγέτης του Κογκρέσου KR Ramesh Kumar ως απάντηση στην παρατήρηση του προέδρου της συνέλευσης Vishweshwar Hegde Kageri ότι δεν μπορούσε να ελέγξει το χάος που επικρατούσε στην πολιτειακή συνέλευση, σύμφωνα με το BBC.

Ο κ. Kageri και κάποιοι άλλοι βουλευτές γέλασαν ωστόσο κ. Kumar κλήθηκε να απολογηθεί καθώς η δήλωσή του προκάλεσε οργή. Είπε ότι ζητά συγγνώμη «με ανοιχτή καρδιά» σε όποιον πληγώθηκε από το σχόλιό του. 

«Δεν είχα καμία πρόθεση να προσβάλω τις γυναίκες»

«Δεν είχα καμία πρόθεση να προσβάλω τις γυναίκες ή να μειώσω το κύρος της συνέλευσης ή να αστειευτώ για κάτι τέτοιο. Δεν είχα κανένα απώτερο κίνητρο» υποστήριξε ο κ. Kumar. 

Γυναίκες βουλευτές από το κυβερνών κόμμα Bharatiya Janata (BJP) και το κόμμα του Κογκρέσου του κ. Kumar χαρακτήρισαν τη δήλωση «αναίσθητη» και απείλησαν με διαμαρτυρίες εναντίον του.

Τα σεξουαλικά εγκλήματα κατά των γυναικών βρίσκονται στο επίκεντρο μετά τον ομαδικό βιασμό μιας γυναίκας το 2012 σε λεωφορείο στην πρωτεύουσα, Δελχί. Όμως, παρά τον αυξημένο έλεγχο, ο βιασμός παραμένει ένα σοβαρό πρόβλημα, με δεκάδες χιλιάδες νέα κρούσματα να αναφέρονται ετησίως, αναφέρει το BBC.