Αύξηση παρατηρείται στο προβάδισμα που παρουσιάζει το Εργατικό Κόμμα της αντιπολίτευσης επί του Συντηρητικού Κόμματος του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση της εταιρείας YouGov την οποία δημοσίευσε χθες Τρίτη η εφημερίδα The Sun.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, η οποία διενεργείται καθημερινά ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 7ης Μαΐου στη Βρετανία, οι Εργατικοί συγκεντρώνουν το 35% – ποσοστό αυξημένο κατά μία εκατοστιαία μονάδα σε σχέση με την δημοσκόπηση της προηγουμένης – ενώ οι συντηρητικοί το 33%, ποσοστό αμετάβλητο όπως διευκρινίζει η εφημερίδα.

Η ίδια δημοσκόπηση φέρει το Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) να συγκεντρώνει 13% παραμένοντας αμετάβλητο, τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες να παίρνουν το 8% και τους Πράσινους ένα 5% ποσοστό μειωμένο κατά 1 ποσοστιαία μονάδα.

Σύμφωνα βέβαια με ένα γραφικό του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, στο οποίο παρουσιάζονται οι πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις ενόψει των βουλευτικών εκλογών στη Βρετανία, φαίνεται πως τα πράγματα είναι αποδεικνύονται αρκετά ρευστά και μεταβάλλονται μέρα με τη μέρα.