Τα πρώτα πεντάδυμα που γεννήθηκαν ήταν της οικογένειας Dionne τα οποία ήρθαν στη ζωή στις 28 Μαΐου 1934, σε ένα αγρόκτημα στο χωριό Corbeil στο Οντάριο του Καναδά.

Μέχρι τότε κανείς δεν ήξερε πως είναι δυνατό να συλληφθούν με φυσιολογικό τρόπο πέντε μωρά ταυτόχρονα. Κι όμως όχι μόνο μπορούσε να γίνει, αλλά οι μικρές Yvonne, Annette, Cecile, Emilie και Marie γεννήθηκαν δύο μήνες πρόωρα. Συνολικά ζύγιζαν 10 κιλά και κυοφορήθηκαν σε τρεις σάκους ενώ υπήρχε και 6o έμβρυο αλλά δεν επέζησε. Η ύπαρξή τους ήταν ένα απίστευτο γεγονός, παγκόσμιο φαινόμενο και οι εφημερίδες πλήρωσαν τεράστια ποσά για τις φωτογραφίες τους. Η μοίρα τους όμως τους επιφύλασσε την πιο άσχημη εξέλιξη!

Ένα χρόνο μετά τη γέννησή τους ο πατέρας τους υπέγραψε μια προσοδοφόρα σύμβαση για να εμφανιστούν τα κορίτσια στην Παγκόσμια Διεθνή Έκθεση του Σικάγο λες και τα 5 μωρά ήταν εκθέματα.

Η καναδική κυβέρνηση επενέβη, υποστηρίζοντας ότι οι γονείς τους δεν ήταν ικανοί να τις μεγαλώσουν και έτσι το κοινοβούλιο ψήφισε γρήγορα ένα νομοσχέδιο υιοθετώντας τις μικρές όταν έγιναν 9 μηνών.

Διαβάστε περισσότερα στο baby.gr…