Για το βραβείο Νόμπελ Φυσικής που του απονεμήθηκε μίλησε ο Ιταλός, Τζόρτζιο Παρίζι υπογραμμίζοντας πως «δεν το περίμενε, αν και ήξερε ότι είχα κάποιες πιθανότητες».

«Υπάρχουν, πάντως, πολλοί άλλοι ιταλοί ερευνητές οι οποίοι θα άξιζαν να βραβευθούν», δήλωσε ο Ιταλός Τζόρτζιο Παρίζι ενώ παράλληλα διευκρίνισε πως με την δήλωσή του αυτή θέλησε να τιμήσει, πρώτα απ΄ όλα, τον καθηγητή του και ιταλό φυσικό Νικόλα Καμπίμπο.

«Πρόκειται για μια σημαντική αναγνώριση για την επιστήμη της χώρας μου, η οποία θα μπορούσε να έχει λάβει πολλά Νομπέλ στον τομέα της φυσικής και όχι μόνον», εξήγησε ο βραβευθείς επιστήμονας όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Η επιστημονική έρευνα είναι σημαντική για να χτίσουμε το μέλλον και πρέπει να χρηματοδοτείται με σοβαρό τρόπο. Ελπίζω να είναι η κατάλληλη στιγμή για να στηριχθεί, διότι αυτό σημαίνει ότι επενδύουμε στους νέους» συμπλήρωσε ο Τζόρτζιο Παρίζι.

Σε ποιους άλλους απονεμήθηκε το Νόμπελ Φυσικής

Το φετινό Νόμπελ Φυσικής απονεμήθηκε σε τρεις επιστήμονες.

Πρόκειται για τους Syukuro Manabe, Klaus Hasselmann και Giorgio Parisi οι οποίοι βραβεύονται για «την πρωτοποριακή συμβολή στην κατανόησή μας περίπλοκων φυσικών συστημάτων».

Το βραβείο Νόμπελ Φυσικής 2021 απονέμεται το μισό από κοινού στους Syukuro Manabe και Klaus Hasselmann «για τη φυσική μοντελοποίηση του κλίματος της Γης, την ποσοτικοποίηση της μεταβλητότητας και την αξιόπιστη πρόβλεψη της υπερθέρμανσης του πλανήτη» και το άλλο μισό στον Giorgio Parisi «για την ανακάλυψη της αλληλεπίδρασης διαταραχής και διακυμάνσεων στα φυσικά συστήματα από ατομικές σε πλανητικές κλίμακες».