Ο Μοχάμεντ Άλι θεωρείται από πολλούς ο μεγαλύτερος αθλητής του 20ού αιώνα και είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί ρίχνοντας μια ματιά στην καριέρα του. Ο θρυλικός αθλητής ξεκίνησε την πυγμαχία όταν ήταν 12 ετών, και στην ηλικία των 18, είχε 100 νίκες, πολλαπλούς τίτλους και ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο. Είναι γεγονός ότι ο Άλι ήταν ασυναγώνιστος όταν βρισκόταν πάνω στο ρινγκ. Ωστόσο, έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσα χτυπήματα έλαβε ο κορυφαίος πυγμάχος κατά την διάρκεια της καριέρας του;
Ο Άλι ήταν μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες του περασμένου αιώνα και χρησιμοποίησε την προβολή του για να μιλήσει για τον ρατσισμό και να μοιραστεί τις αντιπολεμικές του απόψεις, αλλά αυτό είχε ένα τίμημα. Το 1967, κατηγορήθηκε για σχέδιο υπεκφυγής και του απαγορεύτηκε η πυγμαχία για τρία χρόνια, αναφέρει το grunge.com.
Όταν επέστρεψε το 1971, πολέμησε εναντίον του Joe Frazier σε αυτό που έγινε γνωστό ως «Ο Αγώνας του Αιώνα». Ήταν η τρίτη φορά στην επαγγελματική του καριέρα που έχασε έναν αγώνα. Αδιαμφισβήτητα όμως, ο Μοχάμεντ Άλι είναι ο μεγαλύτερος πυγμάχος του περασμένου αιώνα και οι αριθμοί μπορούν να το αποδείξουν. Αγωνίστηκε στο ρινγκ 61 φορές ως επαγγελματίας, κερδίζοντας 56 περιόδους, μέχρι τη συνταξιοδότησή του το 1981.
Παρόλο που ήταν εντυπωσιακά γρήγορος, πραγματοποιώντας χτυπήματα με ταχύτητα αστραπής, δέχτηκε επίσης έναν τεράστιο αριθμό χτυπημάτων από άλλους αθλητές. Όπως γίνεται αντιληπτό ήταν αδύνατο να αποφευχθούν όλα τα χτυπήματα και υπήρχαν χιλιάδες από αυτά που «προσγειώθηκαν» στο σώμα του θρύλου του 20ου αιώνα. Σύμφωνα, λοιπόν, με το Sportscasting και όσα αναφέρει το grunge.com, ο Άλι έλαβε περίπου 200.000 γροθιές στο κεφάλι του κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Περισσότερο από ό,τι μπορεί να χειριστεί ο καθένας.
Το σωρευτικό αποτέλεσμα πιθανώς συνέβαλε στην παρακμή της υγείας του στα τελευταία του χρόνια. Το 1984, ο Άλι διαγνώστηκε με τη νόσο του Πάρκινσον, αλλά τα σημάδια ξεκίνησαν πολλά χρόνια πριν. «Είναι πολύ δύσκολο να επισημάνουμε σχεδόν σε κάθε μεμονωμένη περίπτωση τι προκαλεί το Πάρκινσον», δήλωσε ο Δρ Τοντ Σέρερ, νευροεπιστήμονας που υπηρετεί ως διευθύνων σύμβουλος του Ιδρύματος Michael J. Fox για την Έρευνα του Πάρκινσον. «Υπάρχουν όμως αρκετά πειστικά δεδομένα ότι ο τραυματισμός στο κεφάλι μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου», συμπλήρωσε.
Ο πυγμάχος πέρασε τις τελευταίες τρεις δεκαετίες της ζωής του χρησιμοποιώντας τη φήμη του για να ευαισθητοποιήσει το κοινό για την ασθένεια και ίδρυσε το Κέντρο Muhammad Ali Parkinson. Ο Άλι βοήθησε, επίσης, να συγκεντρωθούν εκατομμύρια για φιλανθρωπικούς σκοπούς μέχρι τον θάνατό του το 2016 σε ηλικία 74 ετών.