Οι Ταλιμπάν αποδέχτηκαν ότι οι Αφγανοί θα μπορούν να φύγουν από τη χώρα τους και μετά την οριστική αποχώρηση των Αμερικανών στρατιωτών, στις 31 Αυγούστου, υποστηρίζει ένας Γερμανός διπλωμάτης, ο οποίος διαπραγματεύεται μαζί τους, έπειτα από μια συνάντηση που είχε με εκπροσώπους τους στο Κατάρ.

Ο αναπληρωτής επικεφαλής του πολιτικού γραφείου των Ταλιμπάν στο Κατάρ, ο Σερ Αμπάς Στανεκζάι, «με διαβεβαίωσε ότι οι Αφγανοί που διαθέτουν έγκυρα έγγραφα θα συνεχίσουν να έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν με εμπορικές πτήσεις μετά τις 31 Αυγούστου», έγραψε στο Twitter ο Μάρκους Πότσελ, σύμφωνα και με τηλεγράφημα των ΑΠΕ ΜΠΕ και AFP.

Υπενθυμίζεται πως η Δύση εξακολουθεί να επιχειρεί για τον απεγκλωβισμό πολτών από τη χώρα της Ασίας, με την G7 να ζητά, από κοινού με ΕΕ, ΝΑΤΟ και ΟΗΕ, τις προηγούμενές μέρες, την ασφαλή διέλευση όσων επιθυμούν να φύγουν από το Αφγανιστάν.

Τις προηγούμενες μέρες, πάντως, οι Ταλιμπάν υποστήριξαν ότι τη μη αποχώρηση των Αμερικανών – οι οποίοι συμβάλλουν σημαντικά στην επιχείρηση εκκένωσης στην Καμπούλ – θα ακολουθήσουν «συνέπειες».