Δεκάδες μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, ανάμεσα στα οποία είναι και τρεις υποψήφιοι στις βουλευτικές εκλογές που θα γίνουν στο τέλος Νοεμβρίου συνέλαβε η αιγυπτιακή αστυνομία, δήλωσαν σήμερα αστυνομικές πηγές.

Σύμφωνα με ένα δικηγόρο της οργάνωσης 31 μέλη, ανάμεσά τους και τρεις υποψήφιοι στις επερχόμενες εκλογές, συνελήφθησαν χθες και σήμερα στην πόλη Ισμαηλία, στη βορειοανατολική Αίγυπτο.

«Η αστυνομία συνέλαβε αρκετούς από τους αγωνιστές στα σπίτια τους, ενώ οι υποψήφιοι συνελήφθησαν στο δρόμο», διευκρίνισε ο δικηγόρος Αμπντέλ Μονέιμ Αμπντέλ Μάκσουντ.

Σύμφωνα με αιγύπτιο αξιωματούχο ασφαλείας 28 ισλαμιστές συνελήφθησαν στην Ισμαηλία, ενώ οι τρεις υποψήφιοι μαζί με τρεις δικηγόρους κατηγορούνται για επίθεση κατά των δυνάμεων ασφαλείας.

Δέκα έξι ακόμα μέλη της οργάνωσης συνελήφθησαν επίσης σήμερα σε προάστιο του Καΐρου, σύμφωνα με τον δικηγόρο.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα, που επίσημα είναι απαγορευμένη, είναι η μεγαλύτερη παράταξη της αντιπολίτευσης στην Αίγυπτο και ανακοίνωσε στις 9 Οκτωβρίου τη συμμετοχή της στις εκλογές.

Το ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης Μοχάμεντ Μπαντί έκανε έκκληση την Τρίτη στην αιγυπτιακή κυβέρνηση να προσέξει το «θυμό» των πολιτών σε περίπτωση νοθείας στις εκλογές, αποκλείοντας όμως να καταφύγουν στη βία τα μέλη της.