Οι άνεργοι στη Βρετανία που θα αρνηθούν μία προσφορά εργασίας θα χάνουν το επίδομά τους (65 στερλίνες την εβδομάδα) για τρεις μήνες και αυτοί που θα αρνηθούν τρεις προσφορές θα στερούνται τα επιδόματα τριών χρόνων, σύμφωνα με σχέδιο της κυβέρνησης.

Η σκλήρυνση των μέτρων σε συνδυασμό με ένα πρόγραμμα υποχρεωτικής εργασίας για τους ανέργους, θα «ξαναφέρει τον κόσμο πίσω στην εργασία», τόνισε ο πρωθυπουργός της χώρας, Ντέιβιντ Κάμερον.

«Αν οι άνθρωποι είναι σε θέση να εργάζονται και τους προτείνουν δουλειά θα πρέπει να την παίρνουν. Αυτή είναι η συμφωνία», διευκρίνισε ο Κάμερον από την Σεούλ. Ακόμη, ο Βρετανός πρωθυπουργός πρόσθεσε «το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: αν είστε σε θέση να εργάζεστε, τότε δεν αποτελεί πλέον επιλογή για σας μια ζωή που να εξαρτάται από επιδόματα».

Η συντηρητική κυβέρνηση της Βρετανίας προβλέπει επίσης να υποχρεώσει τους ανέργους να προσφέρουν κοινωνική εργασία, αλλιώς θα διακόπτονται τα επιδόματα τους.

Σημειώνεται ότι οι άνεργοι στην Βρετανία υπολογίζονται στα 2,5 εκατομμύρια, σύμφωνα με το Διεθνές Γραφείο Εργασίας, όμως μόνο το 1,5 εκατομμύριο παίρνει επίδομα ανεργίας.