Ένα έργο γκράφιτι αξίας 370.000 ευρώ καταστράφηκε (όχι και τόσο) κατά λάθος από ένα ζευγάρι στη Νότια Κορέα. Ο ανώνυμος πίνακας του καλλιτέχνη JonOne, που φιλοτέχνησε το 2016, εκτέθηκε σε μια γκαλερί στο Lotte World Mall της Σεούλ.

Στο πλαίσιο της καλλιτεχνικής εγκατάστασης ωστόσο, κάποια κουτιά και πινέλα εμφανίζονται στο έδαφος μπροστά από τον πίνακα, ως μέρος του έργου. Εκεί έγινε και η παρεξήγηση καθώς σύμφωνα με το προσωπικό της έκθεσης, οι κάμερες συνέλαβαν έναν νεαρό άνδρα και μια γυναίκα, να παίρνουν χρώμα από τα κουτιά που ήταν μπροστά τους και να τα πασαλείβουν πάνω στο έργο.

Η αστυνομία εξέτασε το βίντεο ασφαλείας πριν συλλάβει το ζευγάρι στο εμπορικό κέντρο ωστόσο αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ο επικεφαλής της έκθεσης, Κανγκ Γουκ, δήλωσε ότι η γκαλερί αποφάσισε να μην προχωρήσει σε μηνύσεις καθώς απ’ ότι φαίνεται πρόκειται για ένα «εν μέρει λογικό» λάθος από πλευράς του άτυχου ζευγαριού. «Νόμιζαν ότι τους επιτρέπεται να το κάνουν αυτό στα πλαίσια της “συμμετοχικής” τέχνη, αλλά έκαναν λάθος», είπε ο Γουκ.

Μετά το συμβάν, η γκαλερί αναγκάστηκε και έβαλε ένα συρματόπλεγμα και πρόσθετες πινακίδες μπροστά από το έργο με την ένδειξη «Μην αγγίζετε». Ωστόσο, το περιστατικό δεν ήταν και τόσο καταστροφικό για τη γκαλερί, καθώς όπως δήλωσε ο Γουκ, μετά το συμβάν αυξήθηκε κατακόρυφα η επισκεψιμότητα στην γκαλερί.

https://www.youtube.com/watch?v=xoitRlPO4DE