Ο θρύλος του γκολφ είχε μια σειρά από μπλεξίματα στη θέση του οδηγού κατά τη διάρκεια της καριέρας του, μεταξύ αυτών και δύο τροχαία που στοίχειωσαν την προσωπική του ζωή.

Το γνωστότερο έγινε το 2009, όταν τράκαρε την Cadillac Escalade του στο δέντρο του γείτονά του στη Φλόριντα, με το τροχαίο να αποκαλύπτει το εκρηκτικό σκάνδαλο απιστίας που μάστισε όχι μόνο τον γάμο του με το μοντέλο Elin Nordegren, αλλά και την επαγγελματική του πορεία.

Οι λεπτομέρειες του τροχαίου, αλλά και το μυστήριο με τον ίδιο να φεύγει από το σπίτι του στις 2:30 τα ξημερώματα, είχαν οδηγήσει στην αποκάλυψη μιας σειράς απιστιών του Γουντς, αναγκάζοντάς τον να βγει αργότερα και να απολογηθεί δημοσίως για την άστατη εξωσυζυγική του ζωή.

Την ώρα που οι χορηγοί του τον εγκατέλειπαν μαζικά και η καριέρα του έπαιρνε την κάτω βόλτα, ο ίδιος εμφανίστηκε έναν μήνα αργότερα σε κλινική του Μισισίπι που ειδικεύεται στον εθισμό στο σεξ.

Ο Γουντς προσπάθησε στα επόμενα χρόνια να ανακτήσει την πρωτοκαθεδρία του στο γκολφ και να βάλει σε τάξη τα προσωπικά του, το 2017 τον έπιασαν όμως να οδηγεί μεθυσμένος τη Mercedes-Benz του. Οι τοξικολογικές έδειξαν ένα κοκτέιλ ναρκωτικών στον οργανισμό του και η αστυνομία αποκάλυψε πως είχε εμπλακεί σε ένα μικρό τροχαίο.

Μετά τη σύλληψή του, δήλωσε πως θα αναζητήσει «επαγγελματική βοήθεια για να διαχειριστώ τα φάρμακά μου». Δήλωσε ένοχος και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 1 έτους.