Την ευθύνη για την ασφάλεια του Ισλαμαμπάντ, της πρωτεύουσας του Πακιστάν, θα αναλάβει από την 1η Αυγούστου και για τρεις μήνες ο στρατός, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι οι Ταλιμπάν πρόκειται να εξαπολύσουν επιθέσεις εναντίον της πόλης απαντώντας στην στρατιωτική επιχείρηση που έχει ξεκινήσει εναντίον θέσεών τους.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο πακιστανός πρωθυπουργός Ναουάζ Σαρίφ αποφάσισε να ξεκινήσει μια στρατιωτική επιχείρηση εναντίον των ανταρτών στα προπύργιά τους στο βορειοδυτικό Πακιστάν, στα σύνορα με το Αφγανιστάν.

Οι Πακιστανοί Ταλιμπάν έχουν ανακοινώσει ότι θα εξαπολύσουν επιθέσεις σε απάντηση.

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ζήτησε από τις υπηρεσίες του πακιστανικού στρατού να βοηθήσουν τις πολιτικές αρχές στο Ισλαμαμπάντ», ανέφερε μια ανακοίνωση του γραφείου του Σαρίφ.

Ο στρατός αναλαμβάνει την ευθύνη για την ασφάλεια της πρωτεύουσας για 90 ημέρες από την 1η Αυγούστου «ώστε να προληφθούν πιθανά αντίποινα στην επιχείρηση Ζαρμπ-ε-Άζμπ», πρόσθετε η ανακοίνωση.

Πάντως πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι η απόφαση αυτή ελήφθη για να εμποδιστεί η διεξαγωγή μιας διαδήλωσης που διοργανώνει το κόμμα του πρώην παίκτη του κρίκετ Ίμραν Χαν, το Τεχρίκ-ε-Ινσάφ.

Η διαδήλωση είναι προγραμματισμένη για τις 14ης Αυγούστου, ημέρα της Ανεξαρτησίας, και γίνεται για να καταγγελθεί η νοθεία κατά τις περσινές βουλευτικές εκλογές, τις οποίες κέρδισε το κόμμα του Σαρίφ.