Ένας νέος 24 ετών ο οποίος έκανε kitesurf σκοτώθηκε χθες στη νοτιοδυτική Γαλλία, όταν η δύναμη του ανέμου τον έβγαλε στην ξηρά και τον πέταξε πάνω σε ένα κτίριο εννέα ορόφων.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική ο άτυχος 24χρονος παρασύρθηκε από τον δυνατό άνεμο στο κέντρο της πόλης Σεν-Ζαν-ντε-Λις. Αρχικά χτύπησε πάνω σε ένα κτίριο εννέα ορόφων και στη συνέχεια η δύναμη του αέρα τον έφερε πάνω από το κτίριο, αλλά έχασε ύψος και συνετρίβη.

Το kitesurf συγκαταλέγεται στα λεγόμενα «extreme sports» και μπορεί να περιγραφεί ως ένας συνδυασμός αθλημάτων όπως η ιστιοσανίδα, το θαλάσσιο σκι και ο ανεμοπτερισμός.

Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει ένα μικρό σκάφος (λίγο μικρότερο από ιστιοσανίδα), το οποίο ο αναβάτης οδηγεί ενώ κρατά τη μάτσα, που τον συνδέει με μακριά σχοινιά με τον αετό.

Με τη δύναμη της άνωσης, ο αναβάτης μπορεί να χρησιμοποιήσει την έλξη του αετού προς τα επάνω για να πραγματοποιήσει πολύ ψηλά άλματα και, κατά συνέπεια, εντυπωσιακότατους ελιγμούς, ενώ μπορεί να επιτύχει και ταχύτητες της τάξης των 30-40 μιλίων την ώρα.