Εκτός από την ιδιωτικότητα (ο αγώνας της με τη βουλιμία μπορεί να είναι η πιο διάσημη διατροφική διαταραχή στην ιστορία), την υπερηφάνεια (ο σύζυγός της ήταν από πριν ερωτευμένος με την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς) και την αξιοπρέπειά της (τόσο η θλίψη της για το γάμο της, όσο και οι δικές της εξωσυζυγικές υποθέσεις δημοσιεύθηκαν στο ευρύ κοινό) που η πριγκίπισσα Νταϊάνα έχασε κατά την διάρκεια του γάμου της με τον Πρίγκιπα Κάρολο, μόλις βγήκε το διαζύγιο ήρθε αντιμέτωπη και με άλλες απώλειες.

Μόνο όταν ο γάμος της πριγκίπισσας Ντι και του πρίγκιπα Τσαρλς διαλύθηκε επίσημα στις 15 Ιουλίου 1996, οι απώλειες για την ίδια άρχισαν να αυξάνονται. Η Νταϊάνα έλαβε το εφάπαξ ποσό των 17 εκατομμυρίων βρετανικών λιρών (26 εκατομμυρίων δολαρίων) και ένα ετήσιο επίδομα 400.000 βρετανικών λιρών (625.000 δολαρίων), αναφέρει η Tina Brown, συγγραφέας του The Diana Chronicles. Σύμφωνα με την Brown καθώς και την κάλυψη του διαζυγίου της από τους New York Times το 1996, μάλιστα, η πριγκίπισσα Νταϊάνα έχασε και τα παρακάτω, αναφέρει το Reader’s Digest.

Προϋπολογισμό για φιλανθρωπίες

Οι 100 περίπου φιλανθρωπίες που υποστήριξε η Νταϊάνα κατά τη διάρκεια του γάμου της μειώθηκαν σε έξι μετά το διαζύγιό της, καθώς το παλάτι έπαψε την επιχορήγηση προϋπολογισμού για το έργο της. Μέχρι και το τέλος της ζωής της, ωστόσο, συνέχισε να υποστηρίζει επιμελώς τις 6 εναπομείνασες φιλανθρωπίες της όσο καλύτερα μπορούσε.

Αστυνομική προστασία

Κατά τη διάρκεια του γάμου της, η προσωπική ασφάλεια της Νταϊάνα ήταν ύψιστης σημασίας. Μετά το διαζύγιο, ωστόσο, μπορούσε να χρησιμοποιεί την προσατσία της αστυνομίας μόνο όταν παρακολουθούσε κάποια δημόσια εκδήλωση.

Το γραφείο της

Μετά το διαζύγιό της, η Νταϊάνα έπρεπε να εγκαταλείψει το γραφείο της στο Παλάτι του Αγίου Ιακώβου (δίπλα στο γραφείο του Πρίγκιπα Καρόλου). Ωστόσο, κατάφερε να διατηρήσει ένα γραφείο στο Παλάτι Κένσινγκτον.

Προϋπολογισμό για ταξίδια

Στα μέλη της βασιλικής οικογένειας δίνεται ένας τεράστιος προϋπολογισμός για ταξίδια και ευρεία γκάμα επιλογών για διαμονή σε πολυτελείς και άκρως χλιδάτες τοποθεσίες, προνόμια που για την Νταϊάνα έληξαν μετά το διαζύγιο. Μάλιστα, μεταξύ άλλων περιορισμών, τα ταξίδια της στο εξωτερικό, εκτός αν ήταν ιδιωτικές διακοπές, έπρεπε να υπογραφούν από το Υπουργείο Εξωτερικών και τη Βασίλισσα.