Κτίρια σύμβολα για τις χώρες τους, τόσο το Παλάτι του Μπάκιγχαμ όσο και ο Λευκός Οίκος λειτουργούν ως τα «αρχηγεία» των ηγετών της Βρετανίας και των ΗΠΑ, αντίστοιχα. Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ είναι μια τεράστια βασιλική κατοικία με συνολικά 775 δωμάτια, συμπεριλαμβανομένων 19 κρατικών δωματίων, 52 υπνοδωματίων, 188 υπνοδωματίων προσωπικού, 92 γραφείων και 78 μπάνια. Ο Λευκός Οίκος, από την άλλη, διαθέτει 132 δωμάτια, εκ των οποίων 16 οικογενειακά, 3 κουζίνες και 35 μπάνια.

Πρόκειται για εντελώς διαφορετικά κτίρια από κάθε άποψη, ωστόσο διαθέτουν αρκετά παρόμοια κρατικά δωμάτια όπου ζουν, εργάζονται, διοργανώνουν εκδηλώσεις και καλωσορίζουν αξιωματούχους οι κάτοικοί τους, και μάλιστα τις περισσότερες φορές με την ίδια ακριβώς ονομασία.

Μπλε Δωμάτιο

Το Blue Drawing Room στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ είναι διακοσμημένο με μπλε ταπετσαρία, κολόνες scagliola και γυάλινους πολυελαίους. Σε αυτό η βασίλισσα Ελισάβετ φιλοξένησε δείπνο για την Τερέζα Μέι κατά τη διάρκεια της συνάντησης των αρχηγών κυβερνήσεων της Κοινοπολιτείας το 2018. Ο Λευκός Οίκος διαθέτει, επίσης, ένα Μπλε Δωμάτιο όπου οι πρόεδροι δέχονται συχνά επισκέπτες, το οποίο είναι γνωστό για το οβάλ σχήμα του και τη θέα στο Νότιο Γκαζόν.

Κίτρινο Δωμάτιο

Το Κίτρινο Δωμάτιο στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ λειτουργεί συνήθως ως το background για τα επίσημα πορτρέτα της Βασίλισσας, όπως όταν το 2004 ηχογράφησε το χριστουγεννιάτικο μήνυμά της προς το λαό. Από την άλλη, το Κίτρινο Οβάλ Δωμάτιο στο Λευκό Οίκο αποτελεί τμήμα της ιδιωτικής κατοικίας του εκάστοτε Προέδρου, με την πρώτη κυρία Λόρα Μπους να φιλοξενεί σε αυτό το 2006 την πρώτη κυρία του Αζερμπαϊτζάν Mehriban Aliyeva.

Πράσινο Δωμάτιο

Το Πράσινο Δωμάτιο οδηγεί στην Αίθουσα του Θρόνου στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ, ενώ σύμφωνα με το Reader’s Digest ήταν το σαλόνι του Δούκα του Παλατιού. Το αντίστοιχο δωμάτιο στο Λευκό Οίκο έχει χρησιμοποιηθεί για πολλούς και διαφορετικούς σκοπούς με το πέρασμα των χρόνων. Αρχικά, σχεδιάστηκε για να λειτουργήσει ως μια «κοινή τραπεζαρία», ενώ χρησιμοποιήθηκε επίσης και ως καθιστικό αλλά και «δωμάτιο καρτών», σύμφωνα με το Μουσείο του Λευκού Οίκου. Σήμερα, χρησιμοποιείται κυρίως ως ένας μικρός χώρος για να φιλοξενεί επισκέπτες και άτυπες συγκεντρώσεις.