Πανικός προκλήθηκε στην παραλία του Μανχάταν στην Καλιφόρνια το Σάββατο όταν ένας λευκός καρχαρίας επιτέθηκε σε λουόμενο και τον δάγκωσε στον κορμό. Ο 40χρονος άνδρας στάθηκε τυχερός μέσα στην ατυχία του, αφού σώθηκε από σέρφερ που βρέθηκε στο σημείο.

Ο «λευκός δολοφόνος», που όπως μεταδίδουν τα αμερικάνικα ΜΜΕ είχε μήκος περί τα δύο μέτρα, προσπαθούσε να ξεφύγει από τον γάντζο ενός ψαρά στον οποίο είχε μαγκωθεί και έτσι επιτέθηκε στον άνδρα που ήταν στην… εμβέλεια του. Ο τελευταίος ήταν μέλος μιας ομάδας κολυμβητών μεγάλων αποστάσεων, οι οποίοι προπονούνταν εκείνη την ώρα. Δεν είδαν τον καρχαρία μέχρι τη στιγμή που ήταν αργά.

Μάλιστα, κάποια Μέσα αναφέρουν ότι ο καρχαρίας άρπαξε τον 40χρονο από τα πλευρά, αλλά τον άφησε σχεδόν αμέσως, όπως είπε αυτόπτης μάρτυρας. Τότε ο σέρφερ που βρισκόταν κοντά του τον έπιασε και τον έβγαλε στην ακτή, μεταφέροντας τον πάνω στη σανίδα του. Ο 40χρονος άνδρας δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες από ασθενοφόρο που έφτασε στην παραλία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της πόλης και -όπως αναφέρει το CNN- νοσηλεύεται ακόμη.

Πάντως, κάποιοι λένε ότι ο ψαράς «πάλευε» για να πιάσει τον καρχαρία περίπου σαράντα λεπτά προτού εκείνος επιτεθεί στον 40χρονο άνδρα.