Ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, και η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, κάλεσαν το Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, να ζητήσει από τους Ρώσους αυτονομιστές να συμφωνήσουν με τις Ουκρανικές αρχές, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του Γάλλου Προέδρου.

Ο Ολάντ και η Μέρκελ υπογράμμισαν μιλώντας με το Ρώσο Πρόεδρο τη σημασία του να εφαρμοστεί η συμφωνία που επετεύχθηκε στο Βερολίνο την περασμένη εβδομάδα ανάμεσα στους υπουργούς Εξωτερικών της Γαλλίας, της Ρωσίας και της Ουκρανίας για εκεχειρία.

Το γραφείο του Γάλλου Προέδρου ανακοίνωσε ότι ο Φρανσουά Ολάντ και η Άγκελα Μέρκελ τηλεφώνησαν στο Βλαντιμίρ Πούτιν και του ζήτησαν επίσης να στηρίξει την οργάνωση μίας συνάντησης στις 5 Ιουλίου ώστε να αποφασιστούν οι όροι της εκεχειρίας.

Με αυτό το σκοπό ζήτησαν από το Βλαντιμίρ Πούτιν να παρέμβει ώστε να ενθαρρύνει τους αυτονομιστές να διαπραγματευτούν ώστε να υπάρξει τελικά συμφωνία με τις Ουκρανικές αρχές.

Μέσα στις επόμενες ώρες, ο Φρανσουά Ολάντ και η Άγκελα Μέρκελ θα τηλεφωνήσουν και στον Πρόεδρο της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο.