Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, μετά τη συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον βοηθό γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, αρμόδιο για πολιτικές υποθέσεις, Τζέφρι Φέλτμαν, δήλωσε πως:

«Tα Ηνωμένα Έθνη συμμερίζονται απόλυτα τη θέση ότι οι όποιες προτάσεις υποβάλλονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων πρέπει να είναι εντός του πλαισίου του κοινού ανακοινωθέντος της 11ης Φεβρουαρίου».

Ο Φέλτμαν χαρακτήρισε εξαιρετική τη συνομιλία του με τον Κύπριο Πρόεδρο.

Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι στη συνάντηση συμφωνήθηκε η ανάγκη να προωθηθούν και υιοθετηθούν «τολμηρά» μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

Επίσης, ο Κύπριος εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι αύριο θα βρίσκεται στην Κύπρο ο κ. Βαν Νούφελ, εκπρόσωπος του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Κυπριακό.

Ο κ. Φέλτμαν διαβίβασε την ισχυρή υποστήριξη, όπως είπε, του γγ των Ηνωμένων Εθνών στην κοινή διακήρυξη του Φεβρουαρίου και είπε ότι τα Ηνωμένα Έθνη παραμένουν δεσμευμένα να εργαστούν με τους ηγέτες και τον λαό για επίτευξη συνολικής λύσης.

Ο κ. Φέλτμαν δεν δέχθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις. Δήλωση με περίπου το ίδιο περιεχόμενο έκανε και μετά τη συνάντησή του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου, ενώ απέφυγε να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα και τον αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, ο οποίος δήλωσε:
«Βαδίζουμε σωστά, φεύγω ενθουσιασμένος».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε ότι «οι δυσκολίες υπάρχουν. Δεν είναι δρόμος ανθόσπαρτος. Ούτε η οικονομία, ούτε το Κυπριακό, αλλά νομίζω ότι βαδίζουμε σωστά».