Ο πρόεδρος Ομπάμα απευθύνθηκε στο τεράστιο αμφιθέατρο του πανεπιστημίου του Κλήβελαντ σε περίπου οκτώ χιλιάδες οπαδούς των Δημοκρατικών, επικρίνοντας την αδιαλλαξία των Ρεπουμπλικάνων που αρνούνται τη συνεργασία με τον Λευκό Οίκο, τα δύο τελευταία έτη, ενώ η χώρα ταλανίζεται από οκτώ εκατομμύρια χαμένες θέσεις εργασίας, μετά από την πρωτοφανή οικονομική κρίση του 2008.

Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις της τελευταίας ώρας, το Οχάιο θα ψηφίσει τον Ρεπουμπλικάνο Τζον Μπέχνερ, ως βουλευτή του και, εάν το κόμμα αυτό εξασφαλίσει την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων, τότε ο κ. Μπέχνερ θα γίνει ο πρόεδρος του νομοθετικού αυτού Σώματος και η τρίτη κατά σειρά στην ιεραρχία πολιτική προσωπικότητα του κράτους.

Ο πρόεδρος Ομπάμα καυτηρίασε και τη στάση του εκπροσώπου των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, του κ. Μιτς Μακόνελ, επειδή δήλωσε «στα δύο χρόνια έως τις προεδρικές εκλογές, προσωπικά θα αγωνιστώ κυρίως, ώστε το κόμμα μου να τις κερδίσει.» Σε αυτό απάντησε ο πρόεδρος: «Δεν θα αγωνιστεί κατά της ανεργίας, υπέρ της μείωσης του ελλείμματός μας στον προϋπολογισμό, θα αγωνιστεί για να κερδίσουν τις προεδρικές εκλογές».

Το Οχάιο την Τρίτη, που έρχεται, θα εκλέξει και νέο κυβερνήτη. Η Γερουσία, της οποίας μόνον το ένα τρίτο εδρών θα ανανεωθεί την Τρίτη, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις θα μείνει στην πλειοψηφία των Δημοκρατικών στο Σώμα.