Εκτός ευρωψηφοδελτίου τέθηκε ο Αντρέ Λάμπιτ, επιφανές στέλεχος του ευρωσκεπτικιστικού Κόμματος της Ανεξαρτησίας (UKIP) του Νάιτζελ Φαράζ στη Βρετανία, λόγω ρατσιστικών του σχολίων στο Twitter. Με τα επίμαχα σχόλια χαρακτήριζε τον ηγέτη των Εργατικών, Εντ Μίλιμπαντ, «όχι αληθινό Βρετανό», τους Νιγηριανούς «κακούς ανθρώπους» και το Ισλάμ «σατανική οργάνωση».

Με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι το UKIP θα έρθει δεύτερο ξεπερνώντας τα ποσοστά των Συντηρητικών του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, αλλά πίσω από το Εργατικό του Εντ Μίλιμπαντ, το UKIP δεν έχει περιθώρια λάθους. Το κόμμα καταδίκασε τον Λάμπιτ και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να είναι σε καμία λίστα του κόμματος στο μέλλον, με τον ίδιο τον Φάρατζ να αναγνωρίζει το λάθος του, παρά το γεγονός ότι στο παρελθόν έχει ξεκαθαρίσει ότι είναι αδύνατον να ελέγχει όλες τις δηλώσεις και τις θέσεις των μελών του κόμματος.

Το UKIP έχει στόχο την έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε. και τον τερματισμό της πολιτικής «ανοιχτών θυρών» στον τομέα της μετανάστευσης.