Η αυτοσχέδια καλύβα, μέσα- όχι πάνω, μέσα- στη γέφυρα του Μανχάταν- ήταν το σπίτι ενός 57χρονου άστεγου εδώ και ένα χρόνο. Μέχρι σήμερα του πρωί που η αστυνομία της Νέας Υόρκης τη «γκρέμισε».

Το αυτοσχέδιο σπίτι είχε το μέγεθος… φέρετρου. Οι αστυνομικοί έσπασαν το ξύλο και τράβηξαν τα υπάρχοντα του 57χρονου, σκεπάσματα, ρούχα, ηλεκτρικά είδη, πετώντας όλα σε ένα φορτηγάκι.

Ο ίδιος μεταφέρθηκε στο καταφύγιο Bellevue στο Μανχάταν και, σύμφωνα με την αστυνομία, ζήτησε όλα του τα υπάρχοντα να πεταχτούν.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, επί ένα χρόνο ο άνδρας κατάφερνε αθόρυβα να μπαίνει και να βγαίνει από το μικροσκοπικό «σπίτι» του, στην πλευρά της γέφυρας που είναι για τους ποδηλάτες.

Η κρυψώνα του αποκαλύφθηκε όμως τον περασμένο μήνα όταν ένας ποδηλάτης κάλεσε την αστυνομία νομίζοντας πως ο 57χρονος ήθελε να αυτοκτονήσει- ενώ στην πραγματικότητα εκείνος απλά σκαρφάλωνε στο ασφαλές καταφύγιό του.

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε πως το «σπίτι» έπρεπε να διαλυθεί γιατί ήταν επικίνδυνο και για τον άνδρα και για τους ποδηλάτες που περνούσαν από κάτω.

Όπως είχε πει ο ίδιος στη Daily Mail πριν λίγο καιρό, είχε φτάσει στη Νέα Υόρκη από την Κίνα πριν από 13 χρόνια αναζητώντας μια καλύτερη ζωή. Είπε πως είχε χάσει τα λεφτά του στα χαρτιά και πως υπάρχουν κι άλλοι που ζουν μέσα ή κοντά στη γέφυρα.


Δείτε τις φωτογραφίες