Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν την πιθανότητα να κρύβεται η Αλ Κάιντα πίσω από το ύποπτο δέμα που εντοπίστηκε στη Βρετανία, υποστήριξε ένας Αμερικανός αξιωματούχος.

Οι αμερικανικές αρχές «χτενίζουν» τα μεταφορικά αεροσκάφη στα αεροδρόμια του Νιούαρκ και της Φιλαδέλφεια αναζητώντας και άλλα ύποπτα δέματα ενώ η βρετανική αστυνομία εξετάζει ένα ύποπτο δέμα που βρέθηκε σε ένα κέντρο διαλογής στο αεροδρόμιο του Ιστ Μίντλαντς, κοντά στο Νότιγχαμ.

Ερωτηθείς για την πιθανότητα να κρύβεται πίσω από την υπόθεση η Αλ Κάιντα της Υεμένης, Αμερικανός αξιωματούχος απάντησε ότι «είναι μια πιθανότητα που την εξετάζουμε, έστω και αν είναι πολύ νωρίς ακόμη για να την αποδείξουμε». Οι αμερικανικές αρχές «συνεργάζονται με τους ξένους εταίρους τους, τους Βρετανούς και τους υπόλοιπους, για να διακριβώσουν από πού μπορεί να προέρχονται όλα αυτά, ποιος ήταν ο στόχος και εάν πρόκειται για εκρηκτικά», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Ο Ομπάμα έδωσε εντολή στις αμερικανικές μυστικές και στην υπηρεσία εσωτερική ασφάλειας να αναλάβουν δράση για να εγγυηθούν την ασφάλεια του αμερικανικού λαού και να εντοπίσουν εάν αυτές οι απειλές αποτελούν μέρος των τρομοκρατών.