Την αποκαλούν «Fitmum» και ο λόγος είναι προφανής. Η Αυστραλή Sharny Kieser, personal trainer στο επάγγελμα, προτείνει στις γυναίκες να βγάζουν μία φωτογραφία τους με μπικίνι πριν γεννήσουν, ούτως ώστε να έχουν ένα κίνητρο για να χάσουν τα κιλά της εγκυμοσύνης και να αποκτήσουν και πάλι ένα καλλίγραμμο και fit σώμα.

Η Kieser υποστηρίζει πως οι γυναίκες μπορεί να αφεθούν μετά τη γέννα, αν δεν έχουν ένα κίνητρο για να προσέχουν το σώμα τους.

Ούσα έγκυος στο πέμπτο (!) παιδί της, προφανώς ξέρει για τι μιλάει…

«Όταν κάνεις παιδιά νομίζεις πως τα μπικίνι σου θα πρέπει να κρυφτούν στη ντουλάπα. Εμένα μου έμειναν πολλές ραγάδες, ντρεπόμουν να βάλω μαγιό», λέει στη Daily Mail.

Η Kieser υποστήριξε πως μια φωτογραφία με μπικίνι μπορεί να θέσει έναν στόχο στις γυναίκες για να επιστρέψουν στα κιλά τους.

Τα σχόλιά της προκάλεσαν αντιδράσεις στα social media αλλά η Kieser επιμένει πως δεν είχε στόχο να προκαλέσει.

«Υπάρχει μόνο ένας δρόμος για να χάσουν οι γυναίκες βάρος, κάτι να τις εμπνεύσει. Υπάρχουν τόσες γυναίκες εκεί έξω που θέλουν να ξαναχωρέσουν σε μπικίνι», λέει. «Κάθε μαμά θέλει να δείχνει όσο καλύτερη μπορεί, για μένα, το να ξαναβάλω μπικίνι, αυτός είναι ο στόχος. Προφανώς μια γυναίκα μπορεί να μην ενδιαφέρεται να βάλει μπικίνι, οπότε δεν τις αφορά αυτό που λέω, αλλά υπάρχουν κι εκείνες που ενδιαφέρονται», εξηγεί.

Η Kieser πήρε 30 κιλά μετά τη γέννηση του δεύτερου παιδιού της και τα κράτησε μέχρι που γέννησε το τέταρτο! Αμέσως μετά έχασε 24 κιλά σε οκτώ εβδομάδες, αποκτώντας και το προσωνύμιο «Fitmum».

Η ίδια πιστεύει πως η απώλεια βάρους την έκανε καλύτερη σύζυγο και μητέρα. «Ξέρω πως είμαι μια καλύτερη μαμά τώρα επειδή αντέχω να τρέχω πίσω από τα παιδιά μου και να σηκώνομαι κάθε πρωί από το κρεβάτι γεμάτη ενέργεια».

Για άλλες γυναίκες μπορεί να μην είναι στόχος το μπικίνι, σημειώνει η Sharny, αναφέροντας την περίπτωση μιας άλλης γυναίκας, μητέρας τεσσάρων παιδιών, που πρόσφατα ολοκλήρωσε το τρίαθλο.

«Για άλλες γυναίκες είναι το μπικίνι, για άλλες είναι το τρίαθλο. Αλλά το μήνυμα είναι να νιώθουμε καταπληκτικά και υγιείς, γιατί έχουμε μια οικογένεια να φροντίσουμε και τα παιδιά μας να εμπνεύσουμε».

Δείτε τις φωτογραφίες