Η επιδημία χολέρας, που έχει προκαλέσει το θάνατο σε 284 ανθρώπους και έχει προσβάλλει άλλους 3.769 στην Αϊτή, δεν έχει φτάσει ακόμη στην κορύφωσή της ούτε έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Αυτό δήλωσε η γιατρός Κλερ-Λιζ Σενιά, συντονίστρια της ειδικής ομάδας για την καταπολέμηση της χολέρας στους κόλπους του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) σήμερα σε δημοσιογράφους. «Δεν μπορούμε να πούμε ότι έχει τεθεί υπό έλεγχο», δήλωσε και τόνισε πως η επιδημία χολέρας στην Αϊτή είναι ιδιαίτερα σοβαρή επιδημία.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο ΠΟΥ συστήνει στις αρχές να προετοιμάζονται για το χειρότερο σενάριο, δηλαδή την πιθανότητα να δουν το βακτήριο να προσβάλει ανθρώπους στην πρωτεύουσα Πορτ-ο-Πρενς, όπου εκατοντάδες χιλιάδες άτομα διαμένουν σε αυτοσχέδιους καταυλισμούς μετά τον σεισμό της 12ης Ιανουαρίου που προκάλεσε το θάνατο περισσότερων από 250.000 ανθρώπων.

Ωστόσο η Σενιά υπογράμμισε ότι το ποσοστό θνησιμότητας έχει μειωθεί σε 7,7% από 10% που ήταν στην αρχή της επιδημίας. «Αυτό δείχνει ότι λειτουργεί το σύστημα. Είναι μια θετική ένδειξη», κατέληξε.

Την Κυριακή η υπουργός Εξωτερικών της Αϊτής Μαρί Μισέλ Ρεΐ είχε δηλώσει ότι η επιδημία δείχνει να «έχει τεθεί υπό έλεγχο μέχρι στιγμής».