Δύο αξιωματικοί του αιγυπτιακού στρατού και πέντε ένοπλοι, μέλη μιας ισλαμιστικής οργάνωσης που εδρεύει στο Σινά, σκοτώθηκαν σήμερα σε ανταλλαγή πυρών στα βόρεια του Καΐρου, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, στις συγκρούσεις τραυματίστηκαν θανάσιμα ένας ταξίαρχος και ένας συνταγματάρχης της μονάδας πυροτεχνουργών. Τέσσερις από τους ενόπλους, που ανήκουν στην οργάνωση Άνσαρ Μπέιτ αλ Μάκντις, συνελήφθησαν ενώ κατασχέθηκε και μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών υλών.

Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας ανέφεραν ότι το αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε τα ξημερώματα, όταν δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας πραγματοποίησαν επιδρομή σε ένα κρησφύγετο της οργάνωσης στο Αλ Κανατίρ Αλ Χαϊρίγια, στην επαρχία Καλουμπίγια, σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων βόρεια του Καΐρου. Ακολούθησε σφοδρή ανταλλαγή πυρών κατά τη διάρκεια της οποίας, σύμφωνα με το υπουργείο, οι “τρομοκράτες” πυροδότησαν ζώνες παγιδευμένες με εκρηκτικά.

Οι ισλαμιστές που εδρεύουν στη χερσόνησο του Σινά, κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ, έχουν εντείνει τις επιθέσεις τους εναντίον των αιγυπτιακών δυνάμεων ασφαλείας μετά την ανατροπή του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι από τον στρατό.

Περισσότεροι από 200 αστυνομικοί και στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στις σχεδόν καθημερινές επιθέσεις.