Ακόμα δέκα θανάτους από κορονοϊό κατέγραψε η Γερμανία το προηγούμενο 24ωρο, ενώ εντοπίστηκαν και 1.707 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, σύμφωνα με τα δεδομένα του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ.

Ο συνολικός απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα φτάνει τους 9.253 νεκρούς και τα 228.621 κρούσματα Covid-19. 

Την ίδια ώρα, οι φωνές όσων τάσσονται υπέρ της ακύρωσης των καρναβαλικών εκδηλώσεων της επόμενης περιόδου λόγω της πανδημίας του κορονοϊού γίνονται πιο δυνατές στη Γερμανία.

«Αυτό που γίνεται στο καρναβάλι, ειδικά στην κορύφωσή του, δεν μπορεί να επιτραπεί. Λυπάμαι πολύ αλλά δεν μπορεί να γίνει με την συνηθισμένη μορφή του. Στο Καρναβάλι ως έχει, δεν  μπορεί να τηρηθεί η  απόσταση του 1,50 μέτρου και ο κανόνας για προστατευτική μάσκα. Στο τέλος, δεν θα μπορεί να ελεγχθεί καθόλου. Γι ‘αυτό πρέπει να είμαστε σε θέση να αυτοσχεδιάσουμε και να βρούμε νέες μορφές του», δήλωσε την Τετάρτη ο συμπρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας  (SPD) Νόρμπερτ-Βάλτερ Μπόργιανς στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTL.