Ο pρόεδρος της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς τονίζει ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί απαντώντας σε δηλώσεις του πρωθυπουργού Ίβιτσα Ντάτσιτς ο οποίος είπε ότι οι προεδρικές εκλογές είναι αναγκαίες στη χώρα.

Ο κ. Νίκολιτς σε δηλώσεις του στον κρατικό σερβικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό RTS είπε ότι με τη δήλωση του ο κ. Ντάτσιτς φάνηκε «λίγο επιπόλαιος ή ενοχλημένος».

«Μίλησε με τον κ. Ντάτσιτς μετά τη δήλωσή του. Με ρώτησε τι κάνω και εγώ του απάντησα: ετοιμάζομαι για πρόωρες προεδρικές εκλογές, τις οποίες ζητάς εσύ» είπε ο πρόεδρος της Σερβίας αναφερόμενος στην τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σέρβο πρωθυπουργό.

«Τότε μου είπε ότι δεν εννοούσε αυτό, αλλά πως εξέφρασε τη θέση ότι πρέπει να υπάρξει ένα σύστημα, βάσει του οποίου θα διεξάγονται οι εκλογές και εγώ του απάντησα ότι το σύστημα υπάρχει- για την κυβέρνηση διεξάγονται εκλογές κάθε τέσσερα χρόνια, για τον πρόεδρο κάθε πέντε χρόνια» τόνισε ο κ. Νίκολιτς.

«Δεν παραβίασα το Σύνταγμα και θεωρώ ότι εκτελώ άριστα τα καθήκοντά μου» επισημαίνει ο πρόεδρος της Σερβίας προσθέτοντας ότι κανένας δεν μπορεί να έχει ενστάσεις για το πώς ασκεί τα καθήκοντά του.