Ο νέος πρωθυπουργός της Ουκρανίας δήλωσε ότι χάθηκαν 37 δισ. δολάρια από τα κρατικά ταμεία κατά τη διάρκεια της θητείας του Βίκτορ Γιανουκόβιτς και εξήγγειλε σκληρά μέτρα για να σωθεί η οικονομία της χώρας.

Με το νόμισμα σε ελεύθερη πτώση και τα συναλλαγματικά αποθέματα σε νέα χαμηλά, ο Αρσένικ Γιατσένιουκ δήλωσε ότι η χώρα έχει άμεση ανάγκη δανεισμού από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αντιπροσωπεία του οποίου βρίσκεται αυτές τις ημέρες στο Κίεβο.

Ωστόσο το μέγεθος της ληστείας δημοσίου χρήματος για την οποία άφησε υπονοούμενα ο νέος πρωθυπουργός κατηγορώντας τον πρώην Πρόεδρο εντυπωσιάζει, παρά το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν δει το φως της δημοσιότητας πολλές ιστορίες για τον υπερβολικό τρόπο ζωής του Βίκτορ Γιανουκόβιτς, συμπεριλαμβανομένων και των υπερπολυτελών κατοικιών του.

Με το μέσο μισθό στην Ουκρανία να είναι στα 500 δολάρια το μήνα, ο Γιατσένιουκ κατηγορεί τον πρώην Πρόεδρο ότι χάθηκαν 37 δισ. δολάρια, αλλά και ότι άλλα 70 δισ. δολάρια έφυγαν από τη χώρα κατά τα τρία χρόνια που ήταν Πρόεδρος ο Γιανουκόβιτς, χωρίς να είναι σαφές αν αυτή η εκροή κεφαλαίων ήταν νόμιμη.
«Θέλω να πω ότι τα κρατικά ταμεία ληστεύτηκαν και είναι άδεια», είπε ο Γιατσένιουκ.