Ο αναθεωρημένος νόμος για την Αστυνομία προβλέπει ότι οι αστυνομικοί  μπορούν να καταγράφουν ορισμένες επιχειρήσεις στο μέλλον. με τις λεγόμενες «κάμερες σώματος» (Bodycams). Σχετική απόφαση θα ληφθεί εντός του έτους.

Στο μέλλον, οι αστυνομικοί του Βερολίνου θα φέρουν τις λεγόμενες Bodycams στις στολές τους για να καταγράψουν ορισμένες επιχειρήσεις τους. Αυτό προβλέπει ο αναθεωρημένος αστυνομικός νόμος (ASOG), τον οποίο παρουσίασε τη Δευτέρα, μετά από χρόνια διαπραγματεύσεων, ο κυβερνητικός συνασπισμός της πόλης-κρατιδίου του Βερολίνου, ο οποίος αποτελείται από το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD), το κόμμα της Αριστεράς (Die Linke) και τους Πράσινους (Die Gruenen).

Οι μικρές αυτές κάμερες θα ενεργοποιούνται από την αστυνομία σε κρίσιμες καταστάσεις, όπως λ.χ. οι έλεγχοι της Αστυνομίας ή οι διαδηλώσεις να γίνονται προβληματικές ή να κλιμακώνονται. Με τον τρόπο αυτό θα μπορεί να διαπιστωθεί πώς συμπεριφερόταν ο εκάστοτε αστυνομικός και ο απέναντί του.

«Τόσο οι παραβάσεις των αστυνομικών όσο και οι επιθέσεις κατά των αστυνομικών θα μπορούν έτσι να τεκμηριωθούν με αυτόν τον τρόπο», τόνισαν οι επικεφαλής Εσωτερικών θεμάτων των τριών κοινοβουλευτικών ομάδων του κυβερνητικού συνασπισμού της πόλης του Βερολίνου και ο σοσιαλδημοκράτης (SPD) γερουσιαστής Εσωτερικών Αντρέας Γκάιζελ.

Η επέκταση της παρακολούθησης μέσω βίντεο και σε δημόσιους χώρους, που ζήτησε ο Γκάιζελ δεν συμπεριλήφθηκε στο νόμο, διότι η Αριστερά και οι Πράσινοι την απέρριψαν.