Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον δήλωσε to βραδυ της Δευτέρας  ότι τα συναισθήματα που πυροδότησε ο θάνατος του Τζορτζ Φλόιντ στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι δυνατόν να αγνοηθούν και ότι η βρετανική κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει περισσότερα για να καταπολεμήσει την προκατάληψη απέναντι στους μαύρους και τις μειονότητες.

Ο θάνατος του άοπλου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ πυροδότησε ένα κίνημα διαμαρτυρίας κατά της αστυνομικής βίας και του ρατσισμού σε όλον τον κόσμο. Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι συμμετείχαν στις αντιρατσιστικές διαδηλώσεις στη Βρετανία το Σαββατοκύριακο.

«Εμείς που ηγούμαστε και που κυβερνάμε απλούστατα δεν γίνεται να αγνοήσουμε αυτά τα συναισθήματα γιατί σε πάρα πολλές περιπτώσεις, δυστυχώς, βασίζονται στην ψυχρή πραγματικότητα», ανέφερε ο Τζόνσον σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που αναρτήθηκε στο Twitter. Ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε ότι η χώρα του έχει κάνει άλματα στην αντιμετώπιση του ρατσισμού όμως «ειλικρινά θα πρέπει επίσης να παραδεχτούμε ότι υπάρχουν ακόμη πάρα πολλά που πρέπει να γίνουν, για την εξάλειψη της προκατάληψης και τη δημιουργία ευκαιριών».