Η πρώην Πρώτη Κυρία της Γαλλίας Μπερναντέτ Σιράκ στηρίζει τη Βαλερί Τριερβελέρ, ενώ ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει το τοπίο μαζί της- και με φόντο το σκάνδαλο της Τζουλί Γκαγιέ.

«Ξέρετε, είναι αρκετά σκληρό», δήλωσε η 80χρονη Σιράκ αναφερόμενη στη
θέση της προεδρικής συζύγου. «Μου άρεσε (…), αλλά είχα την τύχη να
είμαι 18 χρόνια η γυναίκα του δημάρχου του Παρισιού, 4 χρόνια η γυναίκα
του πρωθυπουργού, 10 χρόνια η γυναίκα ενός υπουργού…», ανέφερε σε συνέντευξή της η οποία μεταδόθηκε από το ραδιοσταθμό Europe 1.

Η Μπερναντέτ Σιράκ διευκρίνισε πως έστειλε «λίγες λέξεις» υποστήριξης στην Βαλερί Τριερβελέρ, η οποία νοσηλεύθηκε επί οκτώ ημέρες μετά το σοκ της αποκάλυψης της σχέσης ανάμεσα στον πρόεδρο και την ηθοποιό και εξακολουθεί να αναρρώνει σε προεδρική κατοικία κοντά στα ανάκτορα των Βερσαλιών.

«Ελπίζω ότι είναι απλώς μια στιγμή κόπωσης», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι της είπε πως «συμμετέχει στη θλίψη της» και πως πιστεύει ότι «είναι βέβαιο πως όλα αυτά θα τακτοποιηθούν πολύ γρήγορα».

Όσο ήταν ένοικος του προεδρικού μεγάρου των Ηλυσίων, η Μπερναντέτ Σιράκ είχε αναγκαστεί να συμβιβαστεί με την ευρέως διαδεδομένη φήμη του συζύγου της στον τομέα των ερωτικών σχέσεων. Σε ένα βιβλίο-συνομιλία το οποίο κυκλοφόρησε το 2007, ο Ζακ Σιράκ είχε παραδεχθεί πως «δεν απεχθανόταν τις γυναίκες», αλλά επισήμανε πως ήταν υπερβολική η διατύπωση της συζύγου του ότι «με τις γυναίκες, δεν είχε σταματημό».