Το ιταλικό πολεμικό ναυτικό διέσωσε 236 μετανάστες από ένα μικρό πλεούμενο το οποίο κινδύνευε στη Μεσόγειο, όπως ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο ναυτικού.

Οι μετανάστες προέρχονταν από τη Συρία, τη Σενεγάλη, τη Γκάμπια, τη Γουινέα, τα Παλαιστινιακά Εδάφη, τη Γκάνα και την Ακτή Ελεφαντοστού.

Η επιχείρηση διάσωσης πραγματοποιήθηκε περίπου 80 ναυτικά μίλια νότια της νήσου Λαμπεντούζα, που έγινε παγκοσμίως γνωστή τον περασμένο Οκτώβριο καθώς σε μικρή απόσταση από το νησί πάνω από 360 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Δεν υπήρχε κανένας εξοπλισμός ασφάλειας στο πλεούμενο σωσίβια, παρά το ότι είχε επιβιβάσει τόσους πολλούς επιβάτες.

Οι μετανάστες αυτοί, ανάμεσά τους και 39 παιδιά, μεταφέρθηκαν σε ένα πολεμικό το οποίο αναμένεται να καταπλεύσει σήμερα στην Αουγκούστα της Σικελίας.

Η Ιταλία είναι μια από τις βασικές χώρες στην υποδοχή των χιλιάδων ανθρώπων που προσπαθούν να σωθούν από τις συρράξεις και τη φτώχεια στις πατρίδες τους στην Αφρική και στη Μέση Ανατολή και να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πρόσφατα η Ευρώπη έθεσε σε λειτουργία ένα νέο δίκτυο επιτήρησης των συνόρων της για να προστατεύσει τη ζωή μεταναστών που δοκιμάζουν να κάνουν το επικίνδυνο ταξίδι προς τη νότια Ευρώπη, διαμέσου της Μεσογείου.

(Φωτογραφία αρχείου)