Εταιρεία διανομής φαγητού, η οποία συνεργάζεται με εστιατόρια ποιοτικού φαγητού, αναλαμβάνει να πηγαίνει γκουρμέ γεύματα, τα οποία τοποθετεί σε γυάλινα βάζα, στους Μοσχοβίτες εκείνους που δείχνουν προτίμηση σε τέτοιου είδους γεύματα, τα οποία έχουν αυξημένη ζήτηση σε συνθήκες απαγόρευσης λόγω κορονοϊού, όπως λέει και ο ιδιοκτήτης της.
Ο Αλεξάντερ Χαζάνοφ λάνσαρε στη ρωσική πρωτεύουσα την επιχείρηση του, με τη επωνυμία «Εστιατόριο από γυάλινα βαζάκια», λίγες μέρες πριν τεθούν σε εφαρμογή τα περιοριστικά μέτρα λόγω κορονοϊού, το οποίο είναι μια ψηφιακή εφαρμογή μεσώ της οποίας μπορούν να παραγγείλουν γκουρμέ φαγητά από διάφορα εστιατόρια της ρωσική πρωτεύουσας.
Από τα πιο δημοφιλή «γυάλινα βαζάκια» (δηλαδή «πιάτα» του μενού που τοποθετούνται σε γυάλινα βαζάκια) περιλαμβάνουν μοσχάρι στρόγκανοφ, λουκάνικο κουνελιού σε ζωμό και φυσικά την «επιλογή του Μπάτσελορ» που είναι κύβοι μαριναρισμένου χοιρινού ψημένοι σε ανοιχτή φωτιά.
Τα εστιατόρια και τα μπαρ στην Μόσχα έχουν κλείσει και οι Μοσχοβίτες έχουν την δυνατότητα είτε να επισκεφθούν το κοντινότερο κατάστημα τροφίμων για να κάνουν τα ψώνια τους είτε να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες διανομής που διαθέτουν τα καταστήματα τροφίμων ή τα εστιατόρια.
Η εταιρεία του Χαζάνοφ έχει την έδρα της στην πόλη Γιεκατερίνεμπουργκ, που βρίσκεται 1400 χιλιόμετρα ανατολικά της ρωσικής πρωτεύουσας, όπου, όπως λέει ο ίδιος έχει δημιουργήσει περισσότερους από 2000 πελάτες μέσα σε διάστημα δυο – δυόμιση χρόνων.
«Η δραστηριότητα μας επεκτείνεται και ετοιμάζουμε να ανοίξουμε και άλλη κουζίνα που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας» λέει ο Χαζάνοφ προσθέτοντας ότι οι 12 σεφ που εργάζονται στην εταιρεία μας μόλις και καταφέρνουν να ανταποκριθούν στις παραγγελίες.
Η τιμή για ένα γεύμα που αποτελείται από δύο μέρη και θέλει ελάχιστα λεπτά για να ζεσταθεί κυμαίνεται από 380 ρούβλια (4,7 ευρώ) για μια σούπα και 590 ρούβλια (περίπου 7 ευρώ) για το κυρίως γεύμα.
Οι πελάτες έχουν την δυνατότητα να παραγγείλουν ποιοτικό φαγητό από 100 και πλέον εστιατόρια της Μόσχας, τα οποία έχουν ρωσική, ινδική, αρμενική, ουζμπέκικη κουζίνα και κουζίνες άλλων χωρών.
Τα γεύματα σε γυάλινα βαζάκια έχουν πάρει την έγκριση από την ρωσική εποπτική αρχή ποιότητας των τροφίμων και μπορούν να διατηρηθούν για χρονικό διάστημα περίπου ενός έτους.
Ο Χαζάνοφ ο οποίος προγραμματίζει να επεκταθεί σε άλλες πόλεις όπως και στην Αγία Πετρούπολη, εκτιμά ότι η ζήτηση θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα, ακόμη και μετά τη λήξη των περιοριστικών μέτρων, επειδή όπως λέει ο κόσμος θα δουλεύει περισσότερο, θα έχει λιγότερο χρόνο για να μαγειρεύει και λιγότερα χρήματα για να τρώει έξω.
Ο ίδιος θεωρεί ότι ο παράγοντας διευκόλυνσης που χαρακτηρίζει αυτού του είδους τις υπηρεσίες σημαίνει ότι οι υπηρεσίες αυτές μπορούν να συμβάλλουν ώστε τα εστιατόρια να ξανακερδίσουν τα χρήματα που έχουν χάσει αυτήν την περίοδο των περιορισμών.
«Τα εστιατόρια χρησιμοποιούν τα καλύτερα υλικά και εμείς κάνουμε το ίδιο, αλλά τα τοποθετούμε σε ένα γυάλινο βαζάκι και όταν κάποιος επιστρέφει σπίτι πεινασμένος, δεν χρειάζεται να περιμένει, μπορεί απλά να ανοίξει ένα βάζο και να φάει» λέει o Χαζάνοφ.