Διόρθωση: Όπως ενημερωθήκαμε από τα Ellinika Hoaxes, η συγκεκριμένη είδηση δεν επιβεβαιώνεται.

Αρχικά, διαβάστε το κείμενο όπως είχε δημοσιευτεί πρώτη φορά, πριν επιβεβαιώσουμε το ότι η είδηση είναι παραπλανητική και δεν ισχύει:

Πατέρας δολοφόνησε την 9χρονη κόρη του αφού βγήκε από τη φυλακή, εξαιτίας των μέτρων ανάσχεσης της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ο Muslum Aslan είχε φυλακιστεί την περασμένη χρονιά επειδή μαχαίρωσε τη σύζυγό του Rukiye Aslan στην πόλη Gaziantep της Τουρκίας.

Όπως αναφέρει η Mirror, ο άνδρας απελευθερώθηκε την περασμένη βδομάδα από τη φυλακή στο πλαίσιο των μέτρων αμνηστίας που έχει λάβει η κυβέρνηση Ερντογάν για την αποσυμφόρηση των σωφρονιστικών ιδρυμάτων με στόχο να σταματήσει η εξάπλωση της πανδημίας.

Τοπικά Μέσα αναφέρουν ότι ο 33χρονος αφού βγήκε από τη φυλακή, πήγε στο σπίτι της πρώην συζύγου του και προσπάθησε να απαγάγει τα 3 τους παιδιά, κάτι που προκάλεσε καυγά μεταξύ του ζευγαριού, κατά τη διάρκεια του οποίου η μικρή Ceylan Aslan ξυλοκοπήθηκε από τον πατέρα της μέχρι θανάτου.

Μετά το τραγικό περιστατικό ο δράστης φέρεται να διέφυγε από το σημείο και να συνελήφθη αργότερα σε ένα πάρκο.

Η μικρή Ceylan μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο, όπου υπέκυψε στα τραύματά της.

«Ήταν βίαιος με τα παιδιά συνεχώς» λέει η μητέρα τους, που είχε υποβάλει αίτηση διαζυγίου. «Κρέμασε τη μεγαλύτερη κόρη μου από τα μπράτσα της στον τοίχο και στη συνέχεια την ξυλοκόπησε με ένα λάστιχο. Άφησε την Ceylan αιμόφυρτη στο πάτωμα, πήρε ένα ταξί και έφυγε. Η κόρη μου είναι νεκρή. Θέλω αυτός ο φόνος να τιμωρηθεί αυστηρά».

Φωτογραφία αρχείου

Και τώρα διαβάστε την πραγματική είδηση. Ο θύτης είχε βγει από τη φυλακή στις 4/11/2019 κι η αποφυλάκισή του δεν είχε καμία σχέση με την νόσο COVID-19.

Δυστυχώς το περιστατικό της δολοφονίας είναι αληθινό.

Όμως το άρθρο ισχυρίζεται ψευδώς ότι ο θύτης βγήκε από τη φυλακή την προηγούμενη εβδομάδα και πως ο λόγος που αποφυλακίστηκε ήταν λόγω του περιορισμού της πανδημίας COVID-19.

Όπως δήλωσε ο Εισαγγελέας πρωτοδικών της πόλης Γκαζιαντέπ:

Η Ceylan Aslan άφησε την τελευταία της πνοή στις 21 Απριλίου 2020. Ο ύποπτος συνελήφθη στις 17 Απριλίου 2020 και ξεκίνησε έρευνα. Τονίστηκε ότι ο ύποπτος είχε συλληφθεί ξανά στις 31 Μαΐου 2019 για τον τραυματισμό της συζύγου του και ότι αποφυλακίστηκε στις 04 Νοεμβρίου 2019. […] Παρ ‘όλα αυτά, υπάρχει ακόμη μια προσπάθεια διάδοσης ψευδών πληροφοριών, κοινοποιώντας διάφορα μηνύματα στα κοινωνικά μέσα.

Το τουρκικό κοινοβούλιο ενέκρινε τη Δευτέρα 13 Απριλίου νόμο που προβλέπει την απελευθέρωση εγκλείστων στις φυλακές, στο πλαίσιο της προσπάθειας να αποσυμφορηθεί το σύστημα μπροστά στην απειλή της πανδημίας COVID-19. Ωστόσο ο θύτης αποφυλακίστηκε στις 4/11/2019, δηλαδή πολύ πριν την εμφάνιση της COVID-19.

Εν κατακλείδι, ο θύτης είχε αποφυλακιστεί πολλούς μήνες πριν τον φόνο και όχι πριν λίγο καιρό στο πλαίσιο αποσυμφόρησης των Τούρκικων φυλακών εξαιτίας της COVID-19.