Έρευνα ξεκίνησε η δημοτική αρχή της Νέας Υόρκης για τον θάνατο τριών ανδρών μέσα στο Σαββατοκύριακο στο ξενοδοχείο στο οποίο είχαν μπει σε καραντίνα, στην Times Square, έχοντας μόλις πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου είχαν εισαχθεί με κορονοϊό.

«Κάνουμε έρευνα για να καταλάβουμε τι συνέβη» δήλωσε ο δήμαρχος Μπιλ Ντι Μπλάζιο, «είναι προφανώς τραγικό».

Όπως γράφει η New York Post, οι τρεις άνδρες, ηλικίας 42, 64 και 70 ετών, έμεναν στο Hilton Garden Inn κοντά στην Times Square, σε τρία από τα 11.000 δωμάτια απομόνωσης σε ξενοδοχεία της Νέας Υόρκης, που έχει «κλείσει» η δημοτική αρχή για να μπαίνουν καραντίνα οι ασθενείς της COVID-19 που αναρρώνουν.

Ο 70χρονος βρέθηκε νεκρός από το προσωπικό του ξενοδοχείου το Σάββατο. Ο 42χρονος επίσης βρέθηκε νεκρός μέσα στο δωμάτιό του, όπου τον αναζήτησαν καθώς δεν απαντούσε στο τηλέφωνο και δεν είχε πάρει τον δίσκο του φαγητού του.

Ο 64χρονος βρέθηκε νεκρός στο πάτωμα του δωματίου του από άνδρες της ασφάλειας του ξενοδοχείου, την Κυριακή. Μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας, σύμφωνα με την Αστυνομία, η οικογένειά του δεν είχε ακόμα ειδοποιηθεί.

«Δεν ξέρουμε αν υπάρχει κάποια σχέση ανάμεσα στους τρεις θανάτους τόνισε ο Ντι Μπλάζιο, επισημαίνοντας πως οι τρεις άνδρες είχαν πάρει εξιτήριο από διαφορετικά νοσοκομεία, ένα στο Μπρονξ, ένα στο Μανχάταν κι ένα στο Μπρούκλιν. «Εφόσον βγήκαν από διαφορετικά ξενοδοχεία, κάτι δεν βγάζει νόημα» πρόσθεσε, «δεν ξέρουμε τ συνέβη και γιατί».

Στα λεγόμενα ξενοδοχεία καραντίνας διατίθενται, από τον δήμο της Νέας Υόρκης, δωμάτια σε ανθρώπους που ζουν σε διαμερίσματα με συγκατοίκους κι έτσι δεν είναι δυνατή η απομόνωσή τους.

Στα ξενοδοχεία αυτά θα σταλεί τώρα επιπλέον ιατρικό προσωπικό για να διασφαλιστεί πως οι φιλοξενούμενοι αναρρώνουν και δεν χρειάζονται επιπλέον θεραπεία, εξήγησε ο δήμαρχος.